Tasavvuf Müziği Konseri büyük beğeni topladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Ramazan ayı dolayısıyla Tasavvuf Müziği Konseri gerçekleştirildi. Van YYÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen konserin şefliğini Öğretim Görevlisi Ferhat Kılınçarslan üstlendi.

Tasavvuf Müziği Konseri büyük beğeni topladı

Tek bölümde icra edilen konserde tasavvuf geleneğinde yer edinen birbirinden güzel müzik eserleri yer aldı. Koro seslendirmeleri yanında ayrıca solo performansların da bulunduğu konser, dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Konser sonrasında koro şefi olan Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Ferhat Kılınçarslan'ı ve koro ekibini tebrik eden Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, bilimsel ve akademik etkinlikler yanında sosyal ve kültürel etkinliklerin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Rektör Şevli, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istediklerini belirterek katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleşen konseri dinlemeye gelenler arasında Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Eşi Duygu Şevli, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya,  Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yükrük ile birçok akademik-idari personel ve öğrenci yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER