Vanspor, Diyarbekirspor'un konuğu…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, bugün saat 14.00'te deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelecek. Van temsilcisi, Diyarbakır temsilcisini mağlup ederek, zorlu deplasmandan 3 puanla dönmek istiyor.

Vanspor, Diyarbekirspor'un konuğu…

Üst sıralardan kopmamak ve ikinci sıradaki yerini korumak isteyen Vanspor, bugün deplasmanda karşılaşacağı Diyarbekirspor'u mağlup ederek, hanesine 3 puan daha yazdırmayı hedefliyor.

Ligin ikinci devresinde oynadığı 9 maçtan, 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan Vanspor, geçtiğimiz hafta sahasında karşılaştığı Afyonspor Kulübü'nü 2-0 mağlup etmiş ve rakiplerinin puan kaybettiği haftada hanesine önemli 3 puan yazdırmıştı.

Esenler Erokspor karşısındaki önemli 3 puan kaybını Afyonspor karşısında telafi eden Vanspor, zorlu deplasmanda Diyarbekirspor'u da mağlup ederek, yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Hafta boyunca Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Diyarbekirspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 40 puanla yedinci sırada bulunan rakibini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.

Bugün oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 27 maçta 17 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alan Vanspor 56 puanla ikinci sırada yer alırken, oynadığı 26 maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Diyarbekirspor ise 40 puanla yedinci sırada yer alıyor.

Bugün saat 14.00'te Diyarbakır Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı; Eren Özyemişçi, Uğur Onay, Emrah Uluçay ve Oğuzhan Hamitoğlu hakem dörtlüsü yönetecek.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

Gruptaki diğer maçlarda 60 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında Karacabey Belediyespor ile karşı karşıya gelirken, 54 puanla üçüncü sırada yer alan Bucaspor ise haftayı BAY geçecek.

51 puanla dördüncü sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurdu, deplasmanda Afyonspor Kulübü ile karşı karşıya gelirken, 48 puan +22 averajla beşinci sırada bulunan 1461 Trabzon FK ise kendisiyle aynı puanda bulunan altıncı sıradaki Ankaraspor'u konuk edecek.

Ankara Demirspor, deplasmanda Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelirken, Beyoğlu Yeni Çarşı ise Kırşehir Futbol Spor Kulübü deplasmanına gidecek.

Nazilli Belediyespor deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya gelirken, Kırklarelispor ise sahasında Altınordu ile 3 puan mücadelesi verecek.

Grupta son maçta ise Adıyaman FK son sıradaki Bursaspor ile sahasında karşı karşıya gelecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER