Vanspor 3 puanı 3 golle aldı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Diyarbekirspor’u 3-1 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdırdı. Van temsilcisi bu galibiyetle puanını 59’a yükselti ve ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Vanspor 3 puanı 3 golle aldı

Üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada, Vanspor, Diyarbakır temsilcisini mağlup ederek, zorlu deplasmandan 3 puanı 3 golle almayı başardı. Üst sıralardan kopmamak ve ikinci sıradaki yerini korumak için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Vanspor, 1-0 geriye düştü maçta rakibini 3-1’le geçmesini bildi.

Maçın ilk yarım saatlik bölümünde pozisyon üretmekte sıkıntılar yaşayan ve 19. dakikada Arda Okan Kurtulan’ın kaydettiği golle 1-0 geriye düşen Vanspor, 29. dakikada Emre Oymak, 33. dakikada ise Hasan Bilal’in uzaklardan kaydettiği gollerle 2-1 öne geçen Vanspor, ilk yarıda bu skorla soyunma odasına gitti.

Maçın ikinci yarısında da etkili bir oyun ortaya koyan ve topun kontrolünü elinde bulunduran Vanspor, rakip kalede zaman zaman önemli ataklar geliştirdi. Van temsilcisinde ikinci yarıda oyuna giren Ahmet Ülük, 86. dakikada kaydettiği golle maçın skorunu tayin etti.

Kırmızı- Siyahlı takım aldığı galibiyetle puanını 59’a yükseltirken, Diyarbekirspor ise 40 puanda kaldı.

Ev sahibi Diyarbekirspor sahaya; Mehmet Cinpir, Bünyamin Yürür, Hasan Hüseyin Acar, Serhat Enes Çalışkan, Gökhan Kurumuş, Seymen Yağmur, Savaş Polat, Yasin Dülger, Burak Asan, Koray Yağcı ve Arda Okan Kurtulan onbiri ile çıktı.

Konuk Vanspor ise, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Furkan Saki, Metincan Cici, Medeni Bingöl, Hasan Bilal, Emre Oymak, Harun Kavaklıdere, Sinan Kurumuş. Muhammed Gönülaçar ve Burak Kavlak onbiri ile çıktı.

Diyarbakır Stadyumu'nda saat 14.00’te başlayan karşılaşmayı; Eren Özyemişçi, Uğur Onay, Emrah Uluçay ve Oğuzhan Hamitoğlu hakem dörtlüsü yönetti.

19. dakikada Diyarbekirspor 1-0 öne geçti. Gelişen Diyarbekirspor atağında savunmanın hatası sonrası topu önünde buluşan Arda Okan Kurtulan, topu kaleci Nurullah’ın sağından filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

29. dakikada Vanspor 1-1’lik eşitliği yakaladı. Furkan’ın pasında topla buluşan Emre Oymak, topu sürdürdükten sonra uzaktan sert ve düzgün vurarak topu filelerle buluşturdu ve takımının beraberlik golünü kaydetti:1-1

33. dakikada Vanspor durumu 2-1 yaptı. Kullanılan taç atışında Metincan’ın pasında topu önüne alan Hasan Bilal, uzaktan sert ve düzgün vurarak topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Vanspor, Emre ve Hasan Bilal'in golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

86. dakikada Vanspor 3-1 öne geçti. Gelişen Vanspor atağında Harun’un pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ahmet Ülük, fileleri havalandırarak takımını 3-1 öne geçiren golü kaydetti.

Başka gol ve önemli atak olmayınca Vanspor zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı.

Vanspor bu galibiyetle puanını 59’a yükseltirken, Diyarbekirspor ise 40 puanda kaldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2024, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER