Van’da oy verme saatleri değişti

YSK'nın 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aldığı kararlar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Alınan kara gereği 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Van’ın içinde bulunduğu 32 ilde oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi.

Van’da oy verme saatleri değişti

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine yönelik bazı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu hükümler çerçevesinde, YSK Başkanlığınca 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararı'na göre; güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılık dikkate alınarak yerel seçimlerde 32 ilde oy verme saatleri 07.00- 16.00 olarak belirlendi.

YSK Başkanlığınca Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gidildi. Yayımlanan karara göre, Van, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00- 16.00 olarak belirlendi.

Kararda, illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıkların dikkate alındığı belirtilirken, Van’ın da içinde bulunduğu 32 il haricinde kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00- 17.00 olarak açıklandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER