Genel Sekreter Çelikel Van'dan ayrıldı

2021 yılında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Mehmet Fatih Çelikel, Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi olarak atanmıştı. Bu kapsamda Genel Sekreter Çelikel'in onuruna veda yemeği verildi.

Genel Sekreter Çelikel Van'dan ayrıldı

Yaklaşık olarak 3 yıl Van'da görev yapan Mehmet Fatih Çelikel, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi olarak atanmıştı. Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi olarak atanan Çelikel, bugün itibariyle Van'dan ayrıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesinde 3 yıldır Genel Sekreterlik görevini yürüten ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığına Mülkiye Müfettişi olarak atanan Mehmet Fatih Çelikel'in onuruna veda yemeği verdi.

Vali Balcı, Çelikel'e Van'da göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı başarı belgesi verip, yeni görevinde başarılar diledi. Veda yemeğine Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları katıldı.

FATİH ÇELİKEL KİMDİR?

Mehmet Fatih Çelikel 03.08.1981 tarihinde İstanbul Üsküdar'da doğdu. İlkokulu Orhan Veli Kanık İlköğretim Okulu'nda, Orta Okulu Kazım İşmen Lisesi'nde, Lise öğrenimini Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Kaymakamlık görevinden önce iki sene bankacılık sektöründe çalıştı. 2005 yılında vatani görevini yaptı. 2007 yılında Kaymakamlık mesleğine girdi.

Kaymakam adaylığını Sakarya ilinde yapan Çelikel daha sonra sırası ile Manisa Sarıgöl ve Adana Tufanbeyli ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Sonrasında İngiltere Portsmouth Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

2010 yılında çıkan İçişleri Bakanlığı Kararnamesiyle Korgan Kaymakamlığına, 2012 yılı Kararnamesi ile Çüngüş Kaymakamlığına atandı. 03.09.2014 Tarih 2014/1032 sayılı Müşterek Kararname ile Muradiye ilçesine atandı. Çelikel daha sonra İçişleri Bakanlığı'na geçti. Çelikel 2021 yılında ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı. Mehmet Fatih Çelikel evli ve 2 çocuk babasıdır.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER