'Anne Üniversitesi' Projesi start aldı

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliği ile hayata geçirilen 'Anne Üniversitesi' Projesi başladı.

'Anne Üniversitesi' Projesi start aldı

Ailelere yönelik eğitim çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı öncülüğünde başlatılan 'Anne Üniversitesi' projesi ile anneler, keyifli bir eğitim serüveni yaşayacak.

Annelerin üniversiteli çocukların ortamlarını yerinde görmeleri ve üniversite ortamını deneyimlemelerini amaçlayan proje 6 hafta sürecek. Haftanın 3 günü yapılacak eğitimlere katılan annelere kep giydirme ve mezuniyet töreni düzenlenerek, katılım belgesi verilecek.

Açılış konuşmaları ile başlayan programda eğitim veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fuat Tanhan, aile bütünlüğü, anne, baba ve çocuk psikolojisi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Van YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu’nda startı verilen programa, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, öğretim üyeleri ve kadınlar katıldı.

Programa katılan anneler, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER