Koç: Edremit’i hak ettiği yere getireceğiz

Edremit ilçesi için hazırladığı projeleri açıklayan AK Parti Edremit Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Koç, “İlimizin gözbebeği, turizm ilçesi Edremit’ti hak ettiği yere getirmek için güçlü kadromuzla gece gündüz çalışacağız. Edremit’in altyapıdan üst yapıya, eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, ulaşımdan sebze ve meyve bahçelerine kadar birçok projem bulunmaktadır. Edremit’in sorunlarını çok iyi biliyorum. Allah adaylığı nasip edip seçimde zaferle çıkarsam sorunları çözmek için çalışacağım” dedi.

Koç: Edremit’i hak ettiği yere getireceğiz

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Edremit Belediye Başkan aday adayı olan İbrahim Koç, projelerini açıkladı.

Adaylık verilip seçimleri kazanması halinde Edremit’in tüm sorunlarını çözerek projelerini hayata geçireceğini belirten Koç, “Edremit ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında mutlaka deniz ulaşımını sağlayacağız. Edremit’i betona teslim etmeyeceğiz. Yeşil dokuzu mutlaka korunacak. Edremit TOKİ yollarında peyzaj çalışması başlatarak daha modern hale getireceğiz. Edremit Kız Kalesi, Eski TOKİ veya Merkez Marinayla ilgili teleferik projem vardı. 2014 yılında Bakırköy Belediye Başkanıyla görüşmem olmuştu. Bakırköy’de botanik bir park projesi vardı. O parkı uçağın düştüğü alanda bulunan tepeye yerleştirmek istiyordum. Orada hayvan resimleri, botanik bahçeler, mesire alanları, seyir tepesi gibi manzarası olan bir yer oluşturmak istiyordum. Orayı turizme kazandırmak için çok güzel bir projem vardı. Allah adaylığı nasip edip seçimi kazanırsam hayata geçireceğim” diye konuştu.

“EDREMİT HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

Edremit ilçesinin hak ettiği yere gelmesi için gece gündüz çalışacağını belirten Koç, “Bejingirden başlayıp Şamran’ın bittiği noktaya kadar kanal üstünü tamamen bisiklet yolu yapacağız. Vatandaşlarımız ya kendi bisikletleriyle gidip spor yapacak veya belediyenin belli bir ücret karşılığında oraya bırakacağı bisikletlerle hizmet alacak. Edremit ile Çiçekli arasında güzel bir modern AVM hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Edremit sınırları içerisinde oturan vatandaşlarımız İpekyolu’na gitmek zorunda kalmayacak. 1997 yılında Çevre Sağlığı Şube Müdürü olarak göreve başladım. Van Gölü kirliliği yıllardır beynimi kemirip duruyor. Van Gölü kirliliği, gölü kirleten unsurlar, uzun ve kısa vadede alınması gereken önlemlerle ilgili proje hazırladım. Bu projeyi dönemin valisi Niyazi Tanılır’a verip bütün kurum amirlerinin katımıyla gerçekleştirilen il hıfzıssıhha kurulunda gündeme getirilmesi gerektiğini söyledim. Yapmış olduğum çalışmada ve Karayollarından almış olduğum bilgilere göre hafta sonu Edremit ve Molakasım güzergahına giden araç sayısı yaklaşık 10 bindir. Hafta sonu iki gün toplam 20 bindir. Her araç bir kilogram çöp bırakırsa haftada 20 bin ton çöp yapıyor. O zaman üniversiteden diksiyonu güzel 4 öğrenci, çevre vakfından kolonyalı mendil, eldiven ve çöp poşeti verilmesini istedim. Öğrencilerle birlikte her geçen araçta bulunan vatandaşları çöpleri yere atmamaları konusunda gerekli uyarıları yaptık. Amacımız insanlara şu mesajı vermekti. Çöp toplatmak değil yere çöp atılmaması gerektiğini bilinçlendirdik. Bizim dönemimizde Edremit sahillerinde beyaz önlüklü zabıtalar görev alacak. Sahilde insanların hem sahili ve çevreyi kirletmeme adına hem de oradaki güvenliği sağlamak adına görev alacak” ifadelerini kullandı.

“MİNİK EDREMİT BAHÇELERİ OLUŞTURACAĞIZ”

Edremit ilçesinde minik bahçeler oluşturacaklarını kaydeden Koç, “Elmalı Mahallesinde 300 yetişmiş ağaç sözü almıştık. 36 noktada minik Edremit bahçeleri oluşturmak istiyoruz. Elma, armut, ceviz, kaysı, kiraz meyvelerini yetiştireceğiz. Sahillerde eski Van evlerine benzer bay, bayan tuvaletler, duş alanları, kamelyalar, peyzaj çalışmaları yapacağız. İnsanlarımızın güzel vakit geçirmesi için gereken tüm çalışmaları yapacağız” dedi.

“EDREMİT’İ HER ALANDA ÜRETİM ÜSSÜ YAPACAĞIZ”

Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Koç açıklamasının devamında “Edremit’te tarım ve hayvancılıkla ilgili projem bulunmaktadır. Edremit’te organize hayvancılık bölgesi kurmak istiyoruz. TOKİ’lerin üst taraflarında yapacağımız organize hayvancılık bölgesinin tüm alt yapısını oluşturup yetiştiricilere teslim edeceğiz. İnsanlarımızı devletin hayvancılıkla ilgili verdiği desteklerden faydalandıracağız. İnsanlar bizim dönemimizde hem hayvancılık yapacak hem de süt ve süt ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sunacak. Edremit ilçemiz ayın zamanda sebze ve meyve deposudur. Benim bahçemden yılda 20 ton elma çıkıyor. Biz Edremit’i her alanda üretim üssü yapacağız. Edremit’in ürünleri hak ettiği değere kavuşacak” dedi.

İBRAHİM KOÇ’UN EDREMİT İÇİN HAZIRLADIĞI PROJELER

Edremit’te ikamet eden vatandaşların ilçe resmi kurumlarına ulaşımdan kaynaklı yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amacıyla Kurubaş Mahallesi’nden başlayıp Selahattin Eyyubi, Şabaniye, Mezarlık Bölgesi, Eski Kudura Fabrikası güzergâhını takip edip Edremit Milli Eğitim Müdürlüğü, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı’na kadar devam edecek yeni bir ulaşım hattının kurulması projesi ivedilikle hayata geçirilecektir.

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 246. maddesinde yer alan nüfusu 20.000’i geçen meskûn mahalde besicilik ve hayvancılık yapılamaz kanun maddesi gereğince vatandaşlarımızın devletimizin vermiş olduğu besicilik ve hayvancılık projelerinden faydalanamadığı tespit edilmiştir. Bu projelerden faydalanmak amacıyla meskûn mahalden uzak alanda altyapısı hazırlanmış örnek bir organize hayvancılık bölgesinin oluşturulmasına yönelik proje hayata geçirilecektir.

Edremit’e kongre merkezi, belediye konuk evi ve eğitim merkezi yapılması yönündeki projeler hayata geçirilecektir.

Edremit marina iskele ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında deniz ulaşımını kapsayan proje hayata geçirilecektir.

Kız Kalesi’nden Edremit Marina’ya teleferik projesi hayata geçirilecektir.

Başıboş sokak hayvanları için barınma, kısırlaştırılma ve ıslah köyü projesi hayata geçirilecektir.

Edremit ilçesi sınırları içerisinde yeni bir AVM kurulması projesi hayata geçirilecektir.

Eminpaşa Mahallesi Eski Fidanlık Yolu Selvi Sokak (havaalanı arkasında bulunan bölge) bölgesi için imar, yol, doğalgaz gibi hizmetleri kapsayan detaylı bir proje hayata geçirilecektir.

Van denizi sahilinde gerekli ıslah çalışmaları sonrasında Van denizine yeni halk plajlarının kazandırılması ile ilgili proje hayata geçirilecektir.

Usulüne ve tekniğine uygun sivrisinek, karasinek, larva ve vektör mücadelesi ile ilgili proje hayata geçirilecektir.

Çeşitli sosyal işlevlerin tasarlanmasını konu alan sanat atölyeleri, kurs merkezleri gibi alanlarının ilçeye kazandırılması amacıyla hazırlanan projeler hayata geçirilecektir.

Edremit’in yeşilini koruma ve tarım alanları ıslah projesi hayata geçirilecektir.

Edremit’te yetişen meyve ve sebzelerin korunması, işlenmesi ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla soğuk hava depolarının, turşu, konserve, salça fabrikalarının kurulmasına destek verilip, öncülük edilmesi ve yatırımcıya arsa tahsis edilmesi ile ilgili projeler hayata geçirilecektir.

Edremit belediyesine ait kreş ve gündüz bakım evleri kurma ve işletme projesi hayata geçirilecektir.

Afet yönetimi planlanması ve ilgili birimin çalışma usul ve esaslarına uygun kurulması çalışmalarını içeren proje hayata geçirilecektir.

Edremit sınırları içerisinde bulunan mahalle ve sokaklarda imar, altyapı, içme ve sulama suyu, kanalizasyon, doğalgaz vb. çalışmaların tamamlanması için gerekli projeler yapılacak ve hayata geçirilecektir.

Edremit Belediye Başkanlığı bünyesinde vatandaşa yönelik proje destekleme, hazırlama, ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve kaynak temini biriminin kurulması projesi hayata geçirilecektir.

Hafriyat, moloz, taş, kum, çakıl vb. atıkların depolama alanlarının kurulması projesi hayata geçirilecektir.

İlçe sınırları içerisinde ve Van Denizi kıyısında sonradan oluşan suni bataklıkların kurutulması, yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları projesi hayata geçirilecektir.

Yapılacak fizibilite çalışmaları sonucunda birden fazla nokta için botanik park projeleri hayata geçirilecektir.

Sportif faaliyetleri desteklemek kapsamında spor kulübü kurmak, sporcu yetiştirmek gibi amaçlarla hazırlanacak projeler hayata geçirilecektir.

İBRAHİM KOÇ KİMDİR?

İbrahim Koç, 1967 yılında Van’ın Edremit İlçesi’ne bağlı Elmalı Mahallesi’nde dünyaya geldi. Koç, ilk ve orta öğretimini Van’da; lise eğitimini ise Ankara’da tamamladı. Ardından üniversite eğitimlerini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çevre Bilimleri ve Teknoloji bölümü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği lisans programıyla tamamladı. Memuriyet hayatına Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nde başlayan Koç, daha sonra Van’da bu görevini sürdürdü ve 1996 yılına kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. İbrahim Koç, bu görevlerinin ardından 1996-2012 yılları arasında İl Sağlık Müdürlüğünde Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü olarak görev aldı. Koç, bu dönemde Van Valiliği tarafından kurulan “Tek Adımda Yatırım Bürosu”nda koordinatörlük görevinin yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğünde 12 yıl boyunca “il eğitimciliği” görevini yürüttü. Koç, ayrıca Halk Sağlığı Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürlüğü, 5233 Terör Komisyonları Hastane Müdürlüğü yaptı. İbrahim Koç, çalıştığı dönemlerde dönemin valileri tarafından defalarca takdir ve teşekkür belgelerine layık görüldü. Koç, 2009 yılında AK Parti Edremit Belediye Başkan aday adayı, 31 Mart 2014 yılında ise yine aynı ilçeden belediye başkan adayı oldu. Evli ve 4 çocuk babası olan Koç, 28 yılını idarecilik olarak geçirdiği 36 yıllık devlet memurluğu hayatına 2022 yılında emekliye ayrılarak nokta koydu.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER