Temel: Vanspor’u devralmaya hazırız

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve oynadığı son 7 lig maçında galip gelemeyen Vanspor’da sular durulmuyor. Son olarak Salı günü deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor’a 3-2 mağlup olan Van temsilcisi, kötü gidişatını sürdürmüştü. Başkentte oynanan maç sonrası açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, kulübü devretmeye hazır olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama üzerine konuşan Vanspor eski Asbaşkanı Erol Temel, Vanspor’u devralmaya hazır olduğunu açıkladı.

Temel: Vanspor’u devralmaya hazırız

Ligde oynadığı son 7 maçta galip gelemeyen Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor'a da 3-2 mağlup olmuş, galibiyet hasretini sürdürmüştü. Başkent temsilcisi karşısında 2-1 öne geçmesine rağmen skoru tutamayan Vanspor, ligdeki dördüncü mağlubiyetini almıştı.

İçeride ve dışarıda oynadığı maçlarda kötü bir performans ortaya koyan Vanspor'da, kötü gidişatın ne zaman son bulacağı merak konusu olurken, maç sonrası açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, kulübü devretmeye hazır olduğunu vurgulamıştı.

Bunun üzerine Vanspor eski Asbaşkanı Erol Temel, katıldığı bir canlı yayın programında kulübü devralmaya hazır olduklarını söyledi.

EROL TEMEL

TEMEL: “KULÜBÜ DEVRALMAYA HAZIRIZ”

Oluşturdukları ekiple kulübü devralmaya hazır olduklarını belirten Temel, “Biz en son yaptığımız yönetim kurulu toplantısında kulübe çok ciddi bağış yapmama ve çok ciddi borç para vermeme rağmen her şeyden feragat ettiğimi ve tek bir kuruş bile istemediğimi beyan ettim. Vanspor'a milyon liralar bırakıp istifa ettim. Kulüp başkanımız görevi devretmeye hazır olduğunu açıklamış. Buradan kulüp başkanına sesleniyorum. Biz oluşturduğumuz bir ekip ile kulübü devralmaya hazırız. Sizde para verdiniz, emek verdiniz. Biraz samimi olun, benim gibi sizde alacaklarınız varsa bunlardan vazgeçin, biz kulübü devralalım ve şampiyon yapalım. Ben istifa ettiğim zaman tek bir saniye bile tereddüt etmeden tüm alacaklarımdan vazgeçtim, Sayın Kıyak'ta varsa vazgeçsin alalım kulübü. Güçlü bir ekip ile alıp devre arasında nokta transferler gerçekleştirip bu kente hak ettiği şampiyonluğu yaşatalım. Vanspor Futbol Kulübü’nün şeffaf ve hesap verebilir olması gerekiyor. Biz her ay basınımızla gelir ve giderleri paylaşacağız. Resmi web sitemizden de açıklayacağız. Ne benim ne de benim ekibimin veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Biz işimizi dürüst yapalım, doğru yapalım bu bize yeter” ifadelerini kullandı.

Erol Temel'in açıklaması sonrası Başkan Feyat Kıyak'ın nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu. Öte yandan 2014-2015 yılında Vanspor Yönetim Kurulu’nda görev alan Metin Doğrul da Başkan Kıyak’ın açıklamasına cevap vererek, kulübü devralmaya hazır olduğunu açıkladı.

FEYAT KIYAK

KIYAK: “GÖREVİ DEVRETMEYE HAZIRIZ”

Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, 3-2’lik Ankara Demirspor mağlubiyeti sonrası yaptığı açıklamada, “Van’ımızın cefakar taraftarlarına, hemşehrilerime; Her şeyin farkındayız dünde umutluyduk, bugün ve yarında umutluyuz. Yol kazası yaşadık bugün, ama umut doluyuz inandınız ve inanıyoruz. Van’a sözümüz var, sizlerle başaracağız. Bu şehir için gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. Vanspor’la uyuyor Vanspor ile kalkıyoruz. Yanımızda olan yönetici kardeşlerime, hemşehrilerime, iş insanlarımıza ve taraftarlarımıza minnettarım. İnanınız, güveniniz, sabrediniz. Bugün yine Ankara’da yalnızdık. Siyasilerimizin, bürokratlarımızın, iş insanlarımızın bugünlerde yoğun olduğu Ankara’da aranmadık, sorulmadık. Ama yine de inanıyoruz. Ama Vanspor’u daha ileri taşıyıp, daha iyi yönetecek Vanspor gönüllülerine kapımız açık. Geçen yıl Play-Off yaşadık bu başarımızın üstüne başarı katacak gönüllü hemşehrilerimize görevi devretmeye hazırız. Yeter ki kazanan Vanspor olsun. Hayatım boyunca pes etmedim mücadele ettim. Pes etmiyoruz ama görevi devretmeye hazırım. Şunu da biliyoruz ki dün nasıl kulübe sahip çıkan olmadığı gibi bugün ve yarında sahip çıkacak olmayacaktır. Van için fedakârlıksa hazırız, görevi devir etmekse hazırız. Beni ve arkadaşlarımı istifaya davet edenler bilmeli ki; Devre arasına giriyoruz. Transfer gerekiyor, kamp yeri belirlenmesi gerekiyor, bütçenizin belirlenmesi gerekiyor. Hazırsanız ben ve arkadaşlarım hazır. Konu Vanspor ise bizler hazırız. Benden ve bizden daha iyi yapacak hemşehrilerim bilsin ki tek gerçeğimiz Vanspor’dur” ifadelerine yer vermişti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER