Van'da Gazze'ye acil yardım standı açıldı

Yetimler Vakfı Van Temsilciliği, İsrail'in işgal rejimin saldırısı altında mücadele veren Gazzeli'lere destek olmak amacıyla 'acil yardım standı' açtı.

Van'da Gazze'ye acil yardım standı açıldı

Yetimler Vakfı Van Temsilciliği tarafından Beşyol'da açılan yardım standına Vanlılardan destek bekleniyor.

Van Umut Kervanı Derneği ile ortaklaşa açılan yardım standında Filistinli Müslümanlar için bağış alınıyor. Van Beşyol Meydanı'nda açılan stantta 'Gazze Acil Yardım Kumbarası'nda toplanan paralar Gazze'ye ulaştırılacak.

Yapılan bağışların önemine değinen Yetimler Vakfı Van Temsilcisi Erkut Özbey, "Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den itibaren yapmış olduğu soykırımdan dolayı Gazze'de büyük yaralar açıldı. Bu yaraların sarılması için yardım toplamaya başladık. Yetimler Vakfı olarak Türkiye genelinde açmış olduğumuz stantlarla 2 ay boyunca yardım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızdan bu yaraları sarmak için ellerinden gelen desteği vermelerini istiyoruz. Bir hafta boyunca Beşyol Meydanı'nda standımız açık olacak daha sonra yapılan değerlendirmeler doğrultusunda Van'ın çeşitli bölgelerinde standımızı kurabiliriz. Elimizden gelen her türlü yardımı Gazze'li Müslüman kardeşlerimiz için seferber etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER