Van YYÜ ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği protokolü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında 'Akademik İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Van YYÜ ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği protokolü

Van YYÜ ev sahipliğinde düzenlenen protokol imza törenine Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gonca Büyükmıhçı ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şevket Alp katıldı.

Söz konusu protokol gereğince, iki üniversite arasında bilimsel ilgi alanlarının ortak değerleri üzerinden akademik araştırmaların ve projelerin yapılması; ortak bilimsel konferans, kongre, sempozyum, seminerler, çalıştaylar, panellerin düzenlenmesi; iki üniversite arasında akademisyen etkileşiminin teşvik edilmesi ve ek protokollerle öğrenciler için yaz okulu ve staj konusunda işbirliklerin artırılması amacıyla imzalar atıldı.   

Üniversiteler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilen imza töreninde protokolün her iki üniversite için hayırlı olması temennilerinde bulunuldu.

İmza töreni, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un karşılıklı hediye takdimlerinin ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER