Van YYÜ’de ‘Zengezur Koridoru ve Karabağ Zaferi’ paneli…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Büyükşehir Belediyesi ve Küresünniler Derneği iş birliğinde Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde ‘Zengezur Koridoru ve Karabağ Zaferi’ paneli düzenlendi.

Van YYÜ’de ‘Zengezur Koridoru ve Karabağ Zaferi’ paneli…

Programın açılışında konuşan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bekir Koçlar, Azerbaycan’a ve Karabağ’a yönelik çeşitli projelerinin olduğunu dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşları ve kurumsal dinamiklerle Azerbaycan-Van arasındaki ilişkiyi daha da ilerletmeyi amaçladıklarını belirten Koçlar, “Azerbaycan ile bir kader birlikteliğimiz var. Azerbaycan’dan ilimize göç etmiş büyük sosyal gruplar var. Bu dinamizmi sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle daha da ilerleteceğiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bekir Koçlar, panelin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Azerbaycan Karabağ Teşkilat Başkanı Doç. Dr. Akif Nağı ise Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olduğunu dile getirdi. İki ülkenin de dünyaya aynı pencereden baktığını ifade eden Nağı,  “Türkiye ile Azerbaycan’ın gücü ve birlikteliğini tüm dünya görüyor. Tehlikelere karşı yan yanayız ve galip gelmeye çalışıyoruz. Bizim için Türkiye’nin her bir karış toprağı çok önemli. Tarih boyunca hep yan yana olduk, sevinçlerimizi paylaştık. Aynı ruhu Karabağ Zaferi sırasında Türkiye’de yapılan sevinç gösterileriyle de gördük. Her zaman yan yana durmaya devam edeceğiz” dedi.

Oturumlarla devam eden panele, akademik ve idari personelin yanı sıra birçok öğrenci de katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER