Van’da ekmeğe zam…

Van Lokantacılar Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, asgari ücret, akaryakıt ve diğer kalemlerde artış olması sonucu 4 TL’ye satılan 210 gram somun ekmek ve 200 gram pide ekmeğin bundan böyle 6 TL’ye satılacağını vurguladı.

Van’da ekmeğe zam…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, asgari ücret, akaryakıt, elektrik, doğalgaz ve su faturalarının esnafın belini büktüğünü belirterek, bundan dolayı ekmeğe zam kararı aldıklarını açıkladı.

Başkan Işık, kurum amirleri ve esnaflarla yapmış oldukları toplantılarda hem esnafın zararını önlemek hem de vatandaşı düşünerek 210 gram somun ekmek, 200 gram pide ekmeğin fiyatının 6 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Türkiye’de en ucuz ekmeğin Van’da satıldığını belirten Başkan Işık, “6 aydır Türkiye genelinde ekmek fiyatı 5 TL iken ilimizde rayiç 4 TL olmasına rağmen, ekmek 3 TL’ye satılmaktadır. Ama maliyetlerin bu kadar yükselmesi sonucu 210 gram ekmeğin maliyeti son zamlardan sonra 6 TL olmuştur. TMO ununun artık verilmemesi, asgari ücretin 11 bin 400 TL olması, akaryakıt fiyatlarının artması vs. Toplamda 25 gider kaleminin artması sonucu ekmeğin maliyetinin artmasına sebep olmuştur. Kurum amirleri ve esnaflarımızla yapmış olduğumuz toplantılarda hem esnafımızın zararını önlemek hem de vatandaşlarımızı düşünerek 210 gram somun ekmek, 200 gram pide ekmeğin fiyatı 6 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın şundan emin olsunlar ki Türkiye genelinde 200-210 gram ekmek 7 TL’nin üzerinde satılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2023, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER