2. Van Denizi Yüzme Festivali başladı

Van Büyükşehir Belediyesince Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen ‘Van Denizi Yüzme Festivali’ mikrobiyalitlere dalış programıyla start aldı.

2. Van Denizi Yüzme Festivali başladı

Van Gölü’nü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için Büyükşehir Belediyesince gecen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Van Denizi Yüzme Festivali bu yılda renkli görüntülere başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen ve Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin desteklediği festival için İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Adana, İzmir ve Bitlis gibi illerden 200’ün üzerinde sporcu ve doğasever katıldı.  Etaplar halinde 5 gün sürecek festivalin ilk gününde Edremit ilçesindeki Dalış Okulu'nda bir araya gelen katılımcılar, dalgıçlar eşliğinde Van Gölü'ndeki mikrobiyalitlere dalış gerçekleştirdi.

KATILIMCILAR DÜNYANIN EN BÜYÜK MİKROBİYALİTLERİNE DALIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Van Denizi Yüzme Festivali’nin yüzme etabının gerçekleştirildiğini belirten dalış eğitmeni Serkan Ök, “Bugün katılımcılarla birlikte dünyanın en büyük mikrobiyalitlerine dalış gerçekleştireceğiz. Katılımcıların çoğu hayatlarında ilk defa sualtı ile buluşacak. Onların ekipmanlarını giydireceğiz. Ön bilgiler vereceğiz. Daha sonra eğitmenler eşliğinde birebir mikrobiyalitlerde gezdirip görüntülerini aldıktan sonra tekrar yüzeye çıkaracağız.” Şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK MİKROBİLATLERİNİ GÖRECEĞİM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM”

İlk defa Van Gölüne dalış gerçekleştireceğini ve çok heyecanlı olduğunu söyleyen katılımcı Derya Çelik ise “Van Gölünde bulunan dünyanın en büyük mikrobilatlerini göreceğim için çok heyecanlıyım. İlk defa dalacağım. Etkinliği gerçekleştiren ve desteklerini esirgemeyen Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu. 

20 Temmuz’da su altındaki antik yoldan Çarpanak Adası'na yüzme etkinliği, 21 Temmuz’da kıyıdan Adır Adasına yüzme etkinliği 22 Temmuz’da Bitlis Nemrut Krater Gölünde yüzme etkinliği ile devam edecek olan festival, 23 Temmuz’da Akdamar Adasına yüzme etkinliği ile sona erecek.

Festivale Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nuri Bekiroğlu, Van Gölü Aktivistleri  Derneği temsilcileri, Türkiye’nin farklı illerinden gelen dalgıç ve doğaseverler katıldı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2023, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER