Toprakkale Seyir Terası'nda sona doğru…

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en güzel noktalarından biri olan Toprakkale'de yapımı süren Seyir Terası'nda sona gelindi.

Toprakkale Seyir Terası'nda sona doğru…

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve kentin çehresini değiştirecek yaşam alanlarından biri olacak olan Toprakkale Seyir Terası'nda çalışmalar devam ediyor.

Toprakkale'nin en hakim tepelerinden birinde insanların doğayla iç içe zaman geçirebileceği ve kentin doğal güzellikleri keşfedebileceği 'Toprakkale Mesire Alanı Projesi'nde sona gelindi.

Etüt Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve kentin turizmine katkı sağlayacak olan Toprakkale Seyir Terası, dağ kızağı, doğa yürüyüş alanları, ahşap malzemelerle oluşturulacak doğal oyun alanları, seyir balkonları, dinlenme platformları ve kış bahçesi gibi birçok ilki bünyesinde barındırıyor.

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunca gerekli izinleri alınan projede, aydınlatma ve ağaçlandırmasıyla manzaralı bir yürüyüş yolu ile seyir terası alanına bağlantı kurulacak.

Ayrıca seyir terası içerisinde çay, kahve, kahvaltı ve yemek çeşitlerinin servis edilebileceği araziye uygun şekilde ahşap ve taş görünüme sahip seyire imkan veren dış cephesiyle bir adet kafeterya-restoran ve 1 adet kış bahçesi  yer alıyor.

Yeşil dokuyu canlandırmak amacıyla ağaçlandırma ve bitkilendirme peyzaj yapımına büyük önem verilen Toprakkale Seyir Terası'nda, seyir balkonları ve dinlenme platformları ile kent ve göl manzarasının tadını çıkarmak mümkün olacak.

İmalatının tamamı ahşap kaplama ile yapılan ve doğayla bütünlük oluşturarak, yeşile uyumu ile güzel bir görüntü ortaya çıkacak olan Toprakkale Seyir Terası'nın önümüzdeki aylarda hizmete açılması bekleniyor.

Van Valisi Ozan Balcı, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Toprakkale Seyir Terasında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel'den bilgi alan Vali Balcı, çalışanlara kolaylıklar diledi.

2 katlı 900 metrekarelik inşaat alanına sahip, çevre düzenlemesiyle nezih bir cafe ve restoran hizmeti verecek alan, teras, mutfak, depolar, mescit ve yönetim odaları ile kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2023, 15:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tebrikler VBB... ( TOPRAKKALE TEPESİ)
Tebrikler VBB... ( TOPRAKKALE TEPESİ) - 10 ay Önce

Bu hali sadece parası olanların gidip oturabileceği, bir şeyler yiyip içebileceği bir proje. ANCAK o tepenin dört tarafına dört tane büyük su deposu yapılıp tankerlerle doldurulursa, tepenin dört tarafı binlerce yeni fidan ve ağaçla yeşilllendirilirse, tepenin birçok kısmında toprak taşınıp çim ekilirse, sulama sistemleri yapılıp sulama, bakım ve temizlik görevlileri verilirse, oturma alanları, kamelyalar ve banklar yapılırsa, begonit taşlı onlarca yürüyüş yolu yapılırsa, seyir terasları yapılırsa, otopark, mescit, lavabo, WC, oyun ve spor alanları yapılırsa, enfes bir ışıklandırma yapılırsa, birkaç noktadan yaya ve araç giriş yolları yapılırsa, yani TOPRAKKALE TEPESİ şöyle birkaç yüz dönümlük örnek bir gezinti ve mesire alanı olursa şehrin bu en güzel manzarasına sahip olan boş ve bakımsız tepe hak ettiği değeri kazanır. Bölgenin en güzel alanı olur. Sayın yetkililer bu tepeyi bu şekilde planlar ve hayata geçirirlerse Vanlılar olarak memnun oluruz.

HAYALİ BİLE GÜZEL
HAYALİ BİLE GÜZEL - 10 ay Önce

Bostaniçi'ne bakan taraf, Sıhke Gölü' ne bakan taraf, Üniversite ve Özalp Yolu'na bakan taraf da ıslah ve ihya edilsin. O alan Van'ın en geniş parkı olabilir. On binlerce ağaç dikilip büyük bir koruluk alan oluşturukabilir. Evet orada su yok ama toplam 5000 tonluk birkaç tane su deposu yapılıp taşıma suyla tüm yamaç yeşillendirilebilir.

HAYALİ BİLE GÜZEL
HAYALİ BİLE GÜZEL - 10 ay Önce

Bostaniçi'ne bakan taraf, Sıhke Gölü' ne bakan taraf, Üniversite ve Özalp Yolu'na bakan taraf da ıslah ve ihya edilsin. O alan Van'ın en geniş parkı olabilir. On binlerce ağaç dikilip büyük bir koruluk alan oluşturukabilir. Evet orada su yok ama toplam 5000 tonluk birkaç tane su deposu yapılıp taşıma suyla tüm yamaç yeşillendirilebilir.

Ne olur kontrol, ilgi ve çalışma.
Ne olur kontrol, ilgi ve çalışma. - 10 ay Önce

Toprakkale tepesinin hepsi yeşil alan ve mesire alanı yapılsın. Eski Askeri Gazino Alanı - Van Spor Otopark Alanı yeşil alan ve park yapılsın. Ahmed- i Hani Parkı genişletilip yenilenerek güzel ve bakımlı bir park yapılsın. Bu parkın etrafındaki altı yedi sokak begonit - desenli taşlarla yenilensin. Dabbağoğlu Parkının havuzları da, park da temizlensin. Bakım ve yeşillendirme, güzelleştirme ve temizlik yapılsın. Parkların genelinde kirlilik, bakımsızlık ve sararma var. Parkların hepsine, ağaçların hepsine, mesire alanlarının hepsine üç ilçede de acilen bakılsın ve eksikler giderilsin. İhmallere fırsat verilmesin. Şehrin temizliği, nizamı, düzeni, temizliği, bakımı, ferahlığı çok çok önemli. Üst yetkililere ulaşmıyor ama vatandaşlar ekiplerden, birimlerden, personellerden bu talepleri hep yapıyor. Sorun ve eksikler var. Yerel medyada bu durumlar bu yıl çok kez haber oldu. Dostane tavsiyemiz, bu sorunlar yapılan başka hizmetleri gölgede bırakıyor. Lütfen fırsat verilmesin. Şehrin her noktasına bakılsın.

SIRADAKİ HABER