Van’da anneler Gazze için yürüdü

HÜDA PAR Van İl Kadın Kolları Başkanlığı, Siyonist İsrail’in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı protesto etmek ve Filistinli Müslümanlara destek olmak için ‘Anneler Gazze için yürüyor’ etkinliği kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

Van’da anneler Gazze için yürüdü

Hüda-Par Van İl Kadın Kolları Başkanlığı organizasyonunda Altaylı Parkı önünde bir araya gelen Vanlı anneler, 'Anneler Gazze için yürüyor' etkinliği kapsamında buradan Beşyol Meydanına kadar yürüdü. Daha sonra Hz. Ömer Camii avlusunda basın açıklaması yapan anneler, Siyonist İsrail’i sert bir dille kınarken, Filistinli Müslümanlar için ise dua etti.

Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliam üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri mitinglerle ve yaptıkları basın açıklamalarıyla İsrail'in durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmaya devam ediyor. Bir asır önce toprakları, zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştiriliyor.

Bu manzara karşısında İsrail'in yaptığı soykırıma dur demek, hak davasında Filistin'in yanında durmak için harekete geçen Hüda-Par Van İl Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze'deki annelere destek için yürüyüş düzenledi.

Hüda- Par Van İl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce anne, çocuklarıyla birlikte Siyonist İsrail’in Gazze'deki bebek, çocuk ve kadın katliamlarını düzenlediği kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Etkinlikte anne ve çocuklar temsili kefenli bebek taşırken, Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnasında sık sık tekbir getiren anneler, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Kahrolsun Amerika’, ‘Katil İsrail Filistin'den defol’, ‘Hamas'a selam, direnişe devam’, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları attı.

Protesto gösterisi Hazreti Ömer Cami önünde yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Açılış konuşmasını yapan Hüda-Par Van İl Kadın Kolları Başkanı Nebahat Uygun, İsrail’i sert bir dille kınadı.

Daha sonra kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Hüda-Par Tuşba İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hayriye Kağan, Filistin topraklarının 1948 yılından bu yana İsrail terör şebekesi tarafından işgal edildiğini ve milyonlarca Filistinlinin sistematik olarak zulme ve tehcire maruz bırakıldığını söyledi.

“DÜNYA GAZZE’DE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SOYKIRIMA ŞAHİT OLMAKTADIR”

Barbar siyonist çetenin Filistin’de zulümlerinin dozunu artırarak sürdürdüğünü belirten Başkan Kağan, “Ne insana ne de kutsala saygısı olan bu barbar siyonist çete zulümlerinin dozunu artırarak sürdürmektedir. Filistin, şu sözde uygar dünyanın iki yüzlülüğünü her daim ifşa etmiştir. 75 yıldır devam eden bu siyonist işgalin ve zulmün ardından Aksa Tufanı Operasyonu ile 7 Ekim günü, siyonizmin ve onun uşaklarının kara günü, Müslümanlarının ise iftiharı olmuştur. Gazze'nin yetimleri büyümüş ve şanlı bir mücadeleye imza atmışlardır. İşgalci korkak çete ise yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirmektedir. Sözde medeniyet timsali Batı ise bu katliamlara alenen destek olmuş ve elini bebeklerin kanına bulaştırmıştır. Tarih bir daha göstermiştir ki Batı’nın insan hakları adına ortaya koyduğu her şey çocuk masalı olmayacak kadar kirli ve iki yüzlüdür. Filistin meselesi bir kez daha göstermiştir ki uluslararası hukukun uygulanması isteğe, insan hakları ise ırka ve inanca bağlıdır. Zira 20 günden bu yana Dünya Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma şahit olmaktadır. 7 Ekim’den bu yana katledilen 2 bin 700 çocuğumuz için kalplerimiz kan ağlamaktadır. Her gün çocuklarını bombalar altında şehit veren Gazzeli annelerimizin feryatları yürekleri dağlamaktadır. Henüz insanlığını kaybetmemiş tüm Dünya anneleri gibi biz Vanlı anneler de bu acıları yüreklerimizde derinden hissediyoruz ve bu vahşete lanet okuyoruz” dedi.

“DÜNYA İNSANLIĞINI GAZZE'DE KAYBETMİŞ DURUMDADIR”

İsrail’in henüz doğmamış bebekler bile katlettiğin söyleyen Başkan Kağan, “Gazze’de anneler çocuklarını aç olarak toprağa vermekte, çocuklarının uyanıp korkmadan sükûnet içerisinde canlarını teslim etmeleri için Allah'a dua etmektedir. Gazze’de her sabah kefenlerini giymiş bebeklerin cenaze namazı kılınmakta, anne karnındaki henüz doğmamış bebekler bile katledilmektedir. Gazze’de anneler evlatlarını bir bir toprağa verirken aslında toprağa gömülenin insanlık olduğunu Dünyaya haykırmaktadır. Evet, bugün Dünya insanlığını Gazze'de kaybetmiş durumdadır. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir kadın için ayaklanan sözde kadın hakları savunucuları mesele Gazzeli anneler olunca sus pus olmaktadırlar. Çocuklar konusunda ahkam kesenler, çocuk haklarından dem vuranlar mesele Gazzeli çocuklar olunca kulaklarını tıkamaktadırlar. Bebekler beşiklerinde katledilirken Birleşmiş Milletler ve UNICEF kınamanın ötesine geçmemektedir” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI FİLİSTİN DAVASIYLA BÜYÜTECEĞİZ”

Kağan, Gazzeli annelerin acısının Vanlı annelerin acısı olduğunu belirten Kağan, “Buradan henüz vicdanını kaybetmemiş olan bütün insanlara özellikle annelere sesleniyoruz. Daha ne kadar bu sessizlik devam edecek? Daha kaç annenin bedeninin çocukları ile birlikte parçalanmasına seyirci kalacağız! Kaç çocuk annesine son kez bakıp onu cennete uğurlayacak! Kaç tane abla, abi kardeşine kefen almak için sıraya girecek. Kaç çocuğun adı eline, ayağına yazılacak? Kaç çocuk beninden tanınacak? Soruyoruz ey dünya! Daha kaç tane çocuğun kanının akması lazım uyanman için! Ve buradan ilan ediyoruz ki; Hangi evladının acısına yanacağını bilmeyen Gazzeli annelerin acısı biz Vanlı annelerin de acısıdır. Geride evladını emanet edecek kimseyi bulamayıp onu Allah'a emanet edip şehit olan annelerin emaneti bizlerin emanetidir. Bizler bu emanetlere sahip çıkıp çocuklarımızı Filistin davasıyla büyüteceğiz. Evlerimize Siyonist İsrail’in silah sermayesini sağlayacak ürünleri almayacağız. Kararlılığımızla bu zulmün bir bedeli olacağını onlara göstereceğiz. Allah’ın izniyle bu mücadeleye omuz vererek tıpkı Filistinli annelerin yiğit evlatları gibi bizlerin de yetiştirdiğimiz evlatlar Ümmetin gururu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Melike Çevik tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Öte yandan güvenlik güçleri yürüyüş ve basın açıklaması boyunca yoğun güvenlik önlemleri aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER