CHP'nin son Genel Başkanı Özgür Özel

CHP'nin kritik kurultayında genel başkan Özgür Özel oldu. CHP’nin liderliği için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özel çekişme yaşadı.

CHP'nin son Genel Başkanı Özgür Özel

CHP 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla Ankara’da yapıldı.

Ayrı bir salonda gerçekleştirilen oy verme işleminde 1366 kurultay delegesi, 23 sandıkta tercihini yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in yarıştığı seçimin ilk turunda salt çoğunluk şartı arandı.

Oyların sayımı tamamlandı.

Özgür Özel 682 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oyda kaldı, ama her iki aday da salt çoğunluğu alamadığı için, sonuçlar ikinci tura kaldı.

İkinci tur sonunda kazanan Özgür Özel oldu.

İBB Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İkinci turun sonucu kurulumuza bildirildi. Şunu unutmayalım ki sonuç her şekilde CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur. Sonucu sizlerle paylaşıyorum. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayın Kılıçdarığlu 536 oy almıştır. Partimizin yeni genel başkanı Özgür Özel olmuştur." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel seçim zaferinin ardından şu açıklamaları yaptı: "Hayatımın en büyük gurur ve onurunu yaşıyorum. Oy birliği ile hepinizin yürekten desteklediği şekilde, bu onurlu görevi layıkı ile yerinize getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra, o daha önce pek az deneyimlenen ve 2 oy farkla 2. tura kalan seçim sonrası, oraya geleyim Özgür Özel'in elini kaldırayım diyen, Adalet Yürüyüşünü başlatan sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER