Yöresel Ürünler Fuarı yoğun ilgi gördü

Van'da bu yıl 8. kez düzenlenen ve 27 Ekim'de gerçekleştirilen törenle kapılarını açan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı yoğun ilgi gördü. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 5 Kasım'a kadar devam eden 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, özellikle hafta sonları Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Yöresel Ürünler Fuarı yoğun ilgi gördü

Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergilenirken, Vanlılar her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara yoğun ilgi gösterdi.

27 Ekim'de düzenlenen törenle kapılarını açan ve 5 Kasım'a kadar devam eden fuar kapsamında Türkiye'nin birçok ilinden üreticiler, yöresel ürünlerini, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergilendi.

Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in ürünlerine kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya bu fuarında sergilendi.

"VANLILARIN YOĞUN İLGİSİ BİZLERİ MUTLU ETTİ"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenledikleri fuarın Vanlılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Özgür Can Çelik, "Bu yıl Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mızın sekizincisini düzenledik. Fuarımız 27 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Vanlılar fuarımıza yoğun ilgi gösterdi. Bu da bizleri ve stant açan firmalarımızı son derece memnun etti. Çocuklar burada eğlenceli vakitler geçirirken, aileler ise rahat bir şekilde alışverişlerini yaptılar. Fuarımızda 81 ilden gelen yöresel tatlar Vanlılarla buluştu. İzmit'ten pişmaniye, Çankırı'dan tuzlar, Isparta'dan gül ürünleri, Trabzon'dan peynir ve tereyağı çeşitleri, Afyon ve Kayseri'den sucuk çeşitleri gibi 81 ilden gelen yöresel ürünler burada 5 Kasım'a kadar Van halkına sunuldu. Firmalarımız hem tanıtım yapıp hem de satışlarını gerçekleştirdiler. Fuarımızda workshoplar da sürekli oldu. Pişmaniye hazır gelmedi, burada üretildi. Tahinimiz burada çekildi ve lokumlar burada yapıldı. Fuarımızda 60 standımız 80'den fazla markamız yer aldı. Ayrıca çocuklarımız içinde çocuk oyun alanımız vardı. Aileler, çocukları eğlenceli vakit geçirirken kendileri de burada alışverişlerini güzel bir şekilde yaptılar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız yoğun ilgi gördü. Hafta sonu özellikle yoğun bir kalabalık vardı. Bu kalabalık bizleri son derece memnun etti. Gelen herkesin ayağına sağlık. Gelen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER