Van heyetinden Bakan Ersoy'a ziyaret

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın başkanlığındaki heyet, Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.

Van heyetinden Bakan Ersoy'a ziyaret

Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti.

Ziyarette kentin turizmi masaya yatırılırken, Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması projesi ve Van'ın Turizm Master Planı değerlendirildi.

Ziyaretlerde yapılan, devam eden ve yapılacak olan yatırımlar istişare edildi.

ESKİ VAN ŞEHRİ ÖZÜNE UYGUN AYAĞA KALDIRILIYOR

Bu kapsamda Eski Van Şehri'nde başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Eski Van Şehri özüne uygun bir şekilde ayağa kaldırılırken, tarih, turizm, kültür ve ticaret merkezi olması bekleniyor.

Vanlılara güzel vakit geçirme ve tarihe yolculuk yapma imkânı sağlayacak olan Eski Van Şehri'nin dünyada sayılı projelerden biri olması bekleniyor. Eski Van Şehri'nin yanı sıra Ulu Cami ile birlikte Süleyman Han Camii, Kızıl Minareli Cami ve Hüsrevpaşa Hanı da özüne uygun bir şekilde restore ederek gelecek nesillere aktarılacak.

Tarihi yapılardaki restorasyonların tamamlanmasıyla Van'ın kültürüne, turizmine ve ekonomisine çok büyük katkı sağlaması beklenirken, Eski Van Şehri tarihi kimliğine uygun şekilde ayağa kaldırılacak.

Eski Van Şehri'nde yapılacak olan yürüyüş yolları, oturma, dinlenme alanları ve sosyal donatıları ile Vanlıları tarihe yolculuk yapıp hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret Bakanlıkları, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve yerel yönetimlerin işbirliği ile Eski Van Şehri'nde başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Eski Van Şehri, tarihte olduğu gibi ticaret, turizm ve kültür merkezi haline getirilecek. Bunun dışında Ulu Camii, Kızıl Minareli Camii ve Mir Ambarı gibi tarihsel yapılar da restore edilirken, surlar ise ortaya çıkarılacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER