Şabu: Tasarruf tedbirleri adil olmalı

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, ülke genelinde ekonomik sıkıntıların giderilmesi ve enflasyonun düşmesi adına uygulamaya konulan tasarruf tedbirlerinin daha adil olması gerektiğini söyleyerek, "Madem bir tasarruf yapılacak. Bu tasarrufun daha adil olması gerekiyor. Yani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin aşırı masraflarının kısıtlanması ile bu işe başlanması lazım. Yine beş maaş alan veya aylık 1 milyonun üzerinde maaş alanlardan tasarruf başlamalı" diye konuştu.

Şabu: Tasarruf tedbirleri adil olmalı

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, ülke ve kent geneliyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Yarın saat 13.00'te yapılacak olan Yeniden Refah Partisi Aylık Genişletilmiş Divan Toplantısı için partililere de çağrıda bulunan İl Başkanı Nayif Şabu, "Yarın (Cumartesi) saat 13.00'te Van Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Yeniden Refah Partimizin aylık genişletilmiş divan toplantısı olacaktır. Genel Başkan Yardımcımız ve Sosyal İşler Başkanı Selçuk Geyveli de bu toplantıya katılacaktır. Partili üyelerimize de duyurumuz olsun. Bu toplantıda teşkilatlarımızın çalışmaları ile ilgili müzakereler yapılacaktır. Ayrıca katılımcıların fikirleri alınacak. Kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe ve partiler değerlendirmelerde bulunacak. Umarım aylık toplantımız faydalı olur" diye konuştu.

"TASARRUF TEDBİRLERİ ÇOK DETAYLI YAPILMALIDIR"

Türkiye'de birçok alanda israfın yaşandığını dile getiren Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, "Siz şimdi tutup tasarruf tedbirlerini vatandaşa yansıtırsanız, bu adil olmaz. Bakın tasarruf yapacaksanız bu adil olmalı. Tasarrufu vatandaştan beklememek gerekiyor. Bakın beş maaş alan kişi ile normal asgari ücret alan kişi veya emekliler, bir ürüne aynı parayı veriyor. Düşünebiliyor musunuz, çok büyük rakamlardan maaş alan da ekmeği 8 TL veya 10 TL'den alıyor, ayda sadece 10 bin lira maaş alan da aynı ekmeği alıyor. Onun için bu dengesizliğin ortadan kaldırılması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nda danışılmayan birçok danışmanın hatırı sayılır maaşlar aldığını vurgulayan Şabu, "Bakın şu an Cumhurbaşkanlığı'nda danışılmayan birçok danışman, çok iyi düzeyde maaşlar alıyor. Bunların birçok masrafı söz konusu. Aşırı bir israf var. Aylık devlete olan gideri acaba ne kadar. Bunların sorgulanması gerekiyor. Makam araçları, şoförler, korumalar vs. Devlete de bir kuruşluk bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Bakın o kadar çok danışman var ki, Cumhurbaşkanı onlara danışsa, vakti kalmaz. Devletin bunlara ihtiyacı yok ki. Tasarruf tedbirleri bu isimlerden başlamalı. Devlet bankalarında yönetici görünüp, gerçekten de pek bir katkısı olmayan isimlerin maaşlar aldığını görüyoruz. Bunların da gözden geçirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"REİSİ'NİN HELİKOPTER KAZASI, ŞÜPHELİDİR"

Helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerin ölümlerinin şüpheli olduğunu söyleyen Başkan Şabu, "Bakın bu helikopter kazası, maalesef öyle bir zamana denk gelmiştir ki, kaza da, ölümler de şüphelidir. Sır perdesinin aralanması gerekiyor. Siyonizmin tehditlerinin olduğu bir zaman dilimi içinde bu ölümler gerçekleşti. Kaza mıdır, sabotaj mıdır, bunları tam olarak bilmiyoruz. Ülkemizde de geçmişte bu tür kaza görünümlü ölümler oldu. Bu tarz şüpheli ölümleri, insanlar içine bir türlü sindiremiyor" diye konuştu.

İsrail'in, Filistin'e yönelik soykırıma varan katliamlarına da değinen Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, "7 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar İsrail'in saldırıları sürüyor. Çoluk, çocuk, yaşlı, kadın, genç ayrımı yapmaksızın 35 binden fazla insanı şehit ettiler. Siyonist İsrail kana doymuyor. Dünyada çeşitli eylemler, protestolar oluyor, ama devlet yönetimleri net bir duruş sergileyemiyor. Biz istiyoruz ki İsrail'e karşı özellikle ticaret alanında kesintiler olsun. Üs bölgeleri kapatılsın. İsrail'e can simidi olan kapılar kapansın. Askeri olarak bir şey yapamıyorsak, ticareti tümüyle keselim. Bizler bir kez daha Filistin'de, Gazze'de hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlar kurtuluşa erenlerdir. Kaybedenler ise biziz. Çünkü bizler tam manasıyla Filistin'e destek olamadık. Yine Filistin'de yaralananlara acil şifalar diliyor, evini, toprağını kaybedenlere ve tüm mağdurlara da Allah'tan yardım diliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2024, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER