Karabıyık: Seçmen üçüncü bir alternatif istiyor

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van'da 23 yıldır seçmenin istemeye istemeye iki partiyi tercih ettiğini belirterek, "Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olarak 'Şehir İttifakı' modelini hayata geçirdik. Seçmen üçüncü bir alternatif istiyordu. Bizler şimdi bu alternatifi hayata geçiriyoruz. Tüm siyasi partilere kapımız açık. Gelin bu kentin geleceği adına birlikte hareket edelim diyoruz" ifadelerini kullandı. Karabıyık, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da lanetleyerek, "Buna saldırı diyemeyiz. İsrail, düpedüz soykırım uyguluyor" dedi.

Karabıyık: Seçmen üçüncü bir alternatif istiyor

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere aylar kala, siyasi partilerin de çalışmaları sürüyor. Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van özelinde Saadet Partisi ile birlikte ortak hareket ettiklerini söyledi.

Karabıyık, 31 Aralık'a kadar aday adaylığı başvurularının süreceğini belirterek, 18 Şubat'a kadar vakit olduğunu, uzatma ihtimalinin de bulunduğunu anlattı.

"ŞEHİR İTTİFAKI MODELİMİZ SES GETİRDİ"

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Meclis'te Saadet Partisi ile grup kurduklarını, yerelde ise 'Şehir İttifakı' modeli oluşturduklarını dile getirerek, "Amacımız Van'daki siyasi partileri kentin menfaati doğrultusunda bir araya getirmek. Bu modelimiz ses getirdi. Vatandaş artık yeni bir denklem istiyor. İki kutup arasında sıkışmış bir seçmen var. 20 yıldan fazladır Ak Parti ve HDP arasında, kim olursa olsun seçim yapmak ve taraf belirlemek zorunda olan seçmenlere, bizler üçüncü bir yol sunuyoruz. 'Gelin, üçüncü yol olarak şehir ittifakını tercih edin' diyoruz. Biz bu modelimizi açıkladık. Tüm siyasi partilere kapımız açıktır. Van'da son 23 yıldır vatandaşı iki kıskaç arasında kalmaktan kurtarmak istiyoruz" dedi.

Söz konusu modelin temelini Van'da atıldığını, ülkeye de bu modelin yayılması gerektiğini dile getiren Karabıyık, "Genel Başkanımız ile görüştüm. Bu konuyu anlattım. Kendisi bu işi biraz daha olgunlaştırmamız gerektiğini belirtti. Van özelinde bu şekil hareket edeceğimizi ifade ettik. Genel merkezlerinden aldığımız yetki doğrultusunda bu ittifak modelini hayata geçireceğiz. Büyükşehirde ve ilçelerde hangi adaylar, hangi partiden olacak onları tek tek belirleyeceğiz. Halkta karşılığı olan adayların belirlenmesi için gayretlerimiz olacak" şeklinde konuştu.

"HALKIN SEÇTİĞİ İSİMLERİN GÖREVE GELMESİ GEREKİYOR"

Kayyum uygulamasını doğru bulmadıklarını dile getiren Abdulhekim Karabıyık, "Biz, daha önce de söyledik. Kayyum uygulamasını yanlış buluyoruz. İnsanlar birini seçiyor, ama siz onun göreve gelmesini engelliyorsunuz. Toplumumuz seçtiği kişiye hesap sormak istiyor. Sorun olduğunda ona gidip, 'Biz seni seçtik, bu sorunu çözmelisin' diyebilmeli. Halk kendi iradesi ile seçtiği belediye başkanları ve meclis üyelerini beş yıl boyunca o görevde görmeli. Kapısını çalıp, derdini anlatabilmelidir" ifadelerini kullandı.

Van'da yerel yönetimler açısından büyük sıkıntılar olduğunu anlatan Karabıyık, "Van'ın deprem bölgesi olduğunu biliyoruz. Öyleyse kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalı. Yapı denetimleri konusunda çok daha titiz davranılmalı. Bakın yakın süreçte Kahramanmaraş merkezli, 11 şehri etkileyen bir deprem oldu. Binlerce kişi hala çadırlarda, konteynerlerde yaşamak mecburiyetinde. Depreme dayanıklı evler inşa edilmeli. Bu konuda yerel yönetimler de kendi alanında denetimlerini iyi yapmalı. Ruhsatlar konusunda kanunlara uygun hareket ederek imar konusunda da sağlıklı adımlar atılmalıdır. Yine Van'da büyük bir trafik sorunu var. Birkaç caddemiz var, ama o caddelerle sıkışmış bir trafik sözkonusu. Otoparklar eksik durumda. Bakın, uzun yıllardır Kültür Sarayı'nın karşısında, Ulu Camii'nin hemen arkasında Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir katlı otopark var, ama hala hizmete girmedi. O bina katlı otopark olarak hizmete girerse, en azından o bölgede yollara park etmek durumunda kalan araçlar, katlı otoparkı tercih eder. Bu konuda yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Yine bu şehirde alternatif yollar şart" ifadelerini kullandı.

"VAN ÇEVRE YOLU 12 YILDIR BİTİRİLEMEDİ"

Ülkede 7 bakanın değiştiğini, ancak Van Çevre Yolu'nun 12 yıldır bitirilemediğini dile getiren Başkan Karabıyık, "Bakın Van Çevre Yolu deprem sonrası başlanmasına rağmen 12 yıldır bitirilmiş değil. 7 bakan değişti, ama bu yol bitirilmedi. Geçenlerde yine bakan açıklama yapmış, 2025'te biteceğini söylüyor. Bence 2025'te de bitmez. Çevre yolu bitirilmediği için şehir içinde trafik sıkışıyor. Bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyor" dedi.

Birçok şehre stat yapıldığını, ancak Van Şehir Stadyumu'nun içler acısı bir durumda olduğunu söyleyen Karabıyık, "Van'a bir stadyum yapılmıyor. Fakat bizim İpekyolu İlçesi kadar olan şehirlere stadyum yapılıyor. Bunlar bu şehre yeterli yatırımın yapılmamasına en büyük örnek. Bakın birçok şehirde yüzlerce tüne yapılıyor. Van-Başkale arasında Güzeldere Tüneli bir türlü bitirilmedi. Bakanlar 'ışık göründü' açıklaması yapıyor, ama biz bu tünelin bitirilmesini ve hizmete açılmasını istiyoruz. Milletvekillerimiz de bu konuda çok yetersiz. Başka şehirlerin vekilleri çok daha etkili. Kendi memleketlerine yatırım yapılması için vekiller büyük çaba gösteriyor. Fakat bizdekiler çok pasif. Onlardan dolayı yatırım ve hizmetler hep eksik kalıyor" diye konuştu.

"İSRAİL, FİLİSTİN'E SOYKIRIM UYGULUYOR"

 İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını 'soykırım' olarak niteleyen Karaıyık, "Ben bunlara saldırı demiyorum. İsrail saldırı yapmıyor, 'soykırım' uyguluyor. Gazze'yi tamamen ortadan kaldırma planları var. Bakın Filistin halkı yaklaşık 100 yıldır baskı ve zulüm altında. 45 gün önce başlatılan saldırılarla bu işi açıklayamayız. Müslüman ülkeleri de sus-pus. Bakın liderlerin tamamı çıkıp sadece kınama yapıyor. Söylemden ziyade, eylem şart. Bakın bu saldırıların başladığı günden bu yana, ülkemizde sağlıklı adımlar atıldı mı? İncirlik üssü, Kürecik üssü hala açık. Sebzeler, meyveler İsrail'e gidiyor. Eyleme bakmak lazım. Böyle olunca insan üzülüyor. Binlerce, onbinlerce çocuk, yaşlı, kadın öldürülüyor. Hastaneler, okullar, ibadethaneler bombalanıyor. İsrail'in başındaki Netanyahu insanlık suçu işliyor. Bu şahsın yargılanması lazım. Ama ben şuna inanıyorum ki, İsrail bu savaştan mağlup ayrılacaktır. Çünkü İsrail'in içinde bile kargaşa söz konusu. Kendileri de bu savaşa karşıdır. Filistin ve Gazze'ye uygulanan katliamları kınıyor, orada hayatını kaybeden şehitlere de Allah'tan rahmet diliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER