Van 1. Amatör'de son haftalara girildi

Van 1. Amatör kümede A Grubunda 13. Hafta, B Grubunda ise 15. Hafta karşılaşmaları kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 17 takımın mücadele ettiği Van 1. Amatör kümede A Grubun lideri Gürpınar Belediyespor, haftayı tek puanla kapatırken, B grubunda ise lider İpekyolu Belediyespor yoluna kayıpsız devam etti.

Van 1. Amatör'de son haftalara girildi

Van 1. Amatör kümede A Grubunda geride kalan 13 haftalık maraton sonunda 31 puanlı Gürpınar Belediyespor, B grubunda ise 15. Hafta sonunda 42 puanlı İpekyolu Belediyespor liderliğini sürdürdü.

Her hafta sonu İŞGEM, sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalar, kıyasıya mücadelelere sahne olurken, maçlar bu hafta da bol gollü sonuçlarla tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı liglerde futbol müsabakaları oynanmaya devam ederken, bu bağlamda Van 1. Amatör Futbol müsabakalarında altıncı hafta maçları geride kaldı.

A GRUBUNDA LİDER GÜRPINAR HAFTAYI TEK PUANLA KAPATTI

Van 1. Amatör Küme A Grubunda liderlik koltuğunda bulunan Gürpınar Belediyespor, sahasında konuk ettiği Erciş Örenespor ile 0-0 berabere kalarak, 31 puanda kalırken, Erciş Örenespor ise 29 puanla ikinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Özalp Gençlikspor'u 1-0 mağlup eden Altay Eğitim Kültürspor, 28 puanla üçüncü sırada yer alırken, Van Yolspor ile 3-3 berabere kalan Van Büyükşehir Belediyespor Gençlikspor, 24 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Özalp Gençlikspor, 14 puanla beşinci sırada yer alırken, Van Yolspor ise 13 puanla altıncı sırada yer aldı.

Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları'na 4-2 mağlup olan Van Kartalspor, 4 puan -25 averajla yedinci sırada yer alırken, ilk galibiyetini alan Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları ise 4 puan -51 averajla son sırada yer aldı.

İPEKYOLU B GRUBUNDA 14'TE 14 YAPTI

Van 1. Amatör Küme B Grubunda liderlik koltuğunda bulunan İpekyolu Belediye Gençlikspor, konuk ettiği Van Gençlikspor'u 3-0 mağlup ederek, 14'te 14 yapmayı başardı. İpekyolu Belediye Gençlikspor bu sonuçla 42 puanla liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırırken, evinde konuk ettiği Van DSİ'ye 6-0 gibi net bir skorla mağlup eden Erciş Gençlik Belediyespor ise, 34 puanla ikinci sırada yer aldı.

Haftayı 3-0 hükmen galip kapatan Başkale Gençlikspor, 28 puanla üçüncü sırada yer alırken, Van DSİspor ise 21 puan +20 averajla dördüncü sırada yer aldı.

İlvanspor, 21 puan +4 averajla beşinci sırada yer alırken, sahasında Yeşil Gevaşspor'u 3-0 mağlup eden Erciş 1 Nisanspor, 13 puanla altıncı sırada yer aldı.

Yeşil Gevaşspor, 12 puanla yedinci sırada yer alırken, Van Gençlikspor ise 7 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Grupta oynadığı 13 maçta galibiyet alamayan Tuşba Gençlik Merkezi ise 0 puanla son sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER