İşadamı Şevgin, AK Parti'den aday adayı oldu

Şevginler Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Vanlı İşadamı Celal Şevgin, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Beraberindeki yoğun kalabalıkla AK Parti Van İl Başkanlığı'na gelen İşadamı Şevgin, başvurusu dosyasını AK Parti İl Van Başkanı Emre Güray'a teslim etti.

İşadamı Şevgin, AK Parti'den aday adayı oldu

Seçim startının verilmesinin ardından partilerde de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular devam ediyor. AK Parti Van'da 28. dönem milletvekilliği aday adayı olarak başvuru yapan isimlerden biri de Vanlı İşadamı Celal Şevgin oldu.

AK Parti'de yarın saat 17.00'de sona erecek olan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi öncesi, milletvekilliği adayı olmak isteyenler, dosyalarını teslim etmeye devam ediyor. Şevginler Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Vanlı İşadamı Celal Şevgin, bu kapsamda AK Parti Van İl Başkanlığı'na gelerek, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, aday adaylığı dosyasını aldığı İşadamı Celal Şevgin'e hayırlı olsun temennisinde bulundu.

ÇALIM: "GELECEĞE GÜVEN TAŞIMAKTAYIZ"

Adaylık başvurusunda ilk olarak söz alan AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, seçimlere kısa bir süre kaldığını belirterek, "Bu zaman içerisinde AK Partimize, AK sevdalılar her geçen gün başvurmakta ve geleceğe güven taşımaktayız. Bu nedenle bugün de Van'ımızın yetiştirdiği, ilimizde ticaret yapan ve aynı zamanda sevilen Şevi ailesinden kardeşimiz Celal Şevgin adaylık başvurusunda bulundu. Partimize bugün müracaatını yaptı. Ben kendisine şükranlarımı sunuyorum. Allah hayırlara vesile kılsın. Cumhurbaşkanımızın 2023'teki davasına sadık olan bir kardeşimizdir. Bunu da gönülden istiyoruz. Olsa da, olmasa da o bizim kardeşimizdir. Allah hayırlara vesile kılsın. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEVGİN: "RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE AYNI DAVADA HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR BİR ŞEREFTİR"

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Celal Şevgin yaptığı açıklamada, "Öncelikle ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak belirtilen deprem ve akabinde Şanlıurfa ile Adıyaman illerimizde meydana gelen sel felaketlerinin üzüntüsü içerisinde olduğumu ifade etmek isterim. Yüce Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böylesi afetleri ve acıları yaşatmasın. Daha güzel günlerde birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşamayı nasip etsin. 11 ilimizi derinden sarsan deprem ve meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara da sabırlar diliyorum. Sayın Başkanım, başkan yardımcım, çok değerli akrabalarım, dostlarım, kardeşlerim, öncelikle böylesi önemli bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize yürekten ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biliyorum neden Ak Parti'yi tercih ettiğimizi soracaksınız? Dünya lideri Sayın cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile aynı davada hizmet etmek bizim için büyük bir onur, büyük bir şereftir. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek zalimlere ders verdiği için, başörtüsü zulmüne son verdiği için, İslam'a karşı olanlara 'sen zalimsin' dediği için. Sağlık reformu için, birlik beraberlik ve kardeşlik projesi için, ülkemizdeki yatırımların ve projelerin devamı için, temel hak ve özgürlükler için tüm yüreğimizle AK Parti diyoruz" diye konuştu.

"VAN'DA YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Sanayici Celal Şevgin, Van'da 50 yıldır sanayici ve yatırımcı kimliğiyle halka hizmet etmenin gururunu yaşadığını belirterek, "Van'da kazandık, Van'da yatırımlarımıza devam ediyoruz.  Şevginler Group olarak,  bünyemizde birçok insanımıza iş ve aş imkânı sağlamaktan büyük bir onur duyuyoruz.  Sizlerin şahsıma vereceği destek ile bundan sonra sizin için, kadirşinas Van şehrimize, daha iyi hizmetler yapabilmek anlamında, bizlere vereceğiniz güçle, parlamentoda sizlere hizmet ederiz inşallah. Şimdiden şahsıma verdiğiniz desteklerden dolayı, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

GÜRAY: "CUMHURBAŞKANIMIZLA BU YOLU YÜRÜMEK BİZİM İÇİN BİR ŞEREFTİR"

Son olarak söz alan AK Parti İl Van Başkanı Emre Güray, sıkıntılı bir süreçten geçildiğini belirterek, "Öncelikle bir kez daha hatırlatmakta fayda duyuyorum. Çünkü biz bu yollardan geçtik. Aynısını gördük ve yaşadık. Bize olan desteği gördük ve aynısını yapıyoruz. Öncelikle ülkenin başından geçen ve geçmekte olan bu felakette hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaralar sarılana kadar hükümet olarak biz tüm vatandaşlarımızın yanında olacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bugün yine kıymetli bir aday adayımızın başvurusunu alıyoruz. Partimize teveccüh gösteren tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu yolu yürümek bizim için bir şereftir. Kent arşivi olmak ve bu şehri sevmek çok önemli bir şeydir. Çocukluğundan bu yana bu şehirde kalıp, bu şehirden emek vererek kazandı ve yine şehrin çocuklarına aktarmak bizler için son derece mutluluk verici bir olaydır. Bundan dolayı kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. Adaylığının da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Adaylarımız belli olduktan sonra da, hem aday adaylarımız, hem adaylarımız, hem de seçilen milletvekillerimizle inanıyoruz ki burada 1 milyon 129 bin vatandaşımızın hizmetkârı olarak, hükümetin yetkilileri olarak görevimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Milletvekili Aday Adayı Celal Şevgin, İl Başkanı Güray'a çiçek takdiminin ardından, alındı belgesini teslim etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER