Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi. Vali Balcı bu kapsamda, sahil yolunda yapımı tamamlanan parklar ve sosyal donatı alanlarında, yeni kurulan oyuncak evinde ve Van Gölü sahilinde dip çamur temizliği yapılan bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Balcı, yatırımları yerinde inceledi

Van Gölü sahilinde yapımı tamamlanan parklar ve sosyal donatı alanlarında incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan'dan bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Balcı, Van'a değer katacak 12 kilometrelik sahil yolunu tamamladıklarını belirterek, "Sahil yolu boyunca 1100 dönümlük rekreasyon alanı var. Yaklaşık 400 dönüme 3 büyük park yapıyoruz. Sosyal, kültürel donatı, spor alanları ile halkımızın, çocukların, gençlerin yaşamlarına katkı sağladık. Van'ımıza hayırlı olsun" dedi.

"SPORA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ"

Daha sonra Fidanlık Parkı'nda incelemelerde bulunan Vali Balcı, yeni kurulan oyuncak evini gezerek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan'dan bilgi aldı. Fidanlık Parkı içerisindeki kapalı spor salonunu da inceleyen Vali Balcı, "İlimize 22 adet kapalı spor salonu yapıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımızın daha çok spor yapabilmeleri için dev bir yatırım olan sporcu fabrikası faaliyete başladı. 13 yüzme havuzu yapıyoruz. Okul bahçelerine 300 adet basketbol ve voleybol sahası yaptırdık. 11 ilçemize basketbol, voleybol, halı saha ve tenis kortundan oluşan 2023 Spor Van tesisleri yaptık. Spora 2 yılda 50 milyon TL destek sağladık. 75 okulumuza halı saha yaptırıyoruz" diye konuştu.

VAN GÖLÜ'NDE DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

Vali Balcı son olarak Van Gölü sahilinde dip çamuru temizliği yapılan bölgede inceleme yaparak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan'dan bilgi aldı.

Van Gölü'nün temiz tutulması için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirten Vali Balcı, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi olarak Van Gölü'nde çalışma yürütüyoruz. Şu ana kadar 1.5 milyon metreküp dip çamur temizliği yaptık. 1 milyon metreküp daha çamur temizleyeceğiz. Van Gölü'nü korumamız gerekiyor. Sadece dip çamuru temizliği yapmıyoruz. 5 yeni arıtma tesisi yapıyoruz. Muradiye, Çaldıran, Gürpınar, Özalp ve Saray ilçelerimize yapılan bu arıtma tesisleri tamamlandıktan sonra Van Gölü daha temiz olacak" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER