Uzatmalarda gelen altın gol

Öncellikle Altınordu galibiyetinden dolayı, yönetim, teknik kadro futbolcularımızı ve muhteşem desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz. Zor oldu ama son dakikalarda gelen altın golle 6 puan değerindeki 3 puan Vanspor'un hanesine yazıldı.

Uzatmalarda gelen altın gol

Kalan son 3 haftalık maraton Vanspor ve Erokspor için final maçları olacak. Kaybeden kopacak, kazanan ipi göğüsleyecek. Tabi fikstüre bakıldığında şans Vanspor'dan yana görünüyor.

Şampiyonluk mücadelesi veren Esenler Erokspor ve Vanspor ligin 35. Haftasını 3 puanla kapatıp şampiyonluk yarışını sürdürmeye devam ederken,  Bucaspor ise deplasmanda aldığı ağır mağlubiyetle şampiyonluk defterini kapattı.

Kalan son 3 haftalık maratonda lider Erok ve Vanspor şampiyonluk yarışını sürdürecek. O yüzden önümüzdeki son 3 haftalık maraton, bu 2 takım için çok zorlu geçeceğini rahatça söyleyebiliriz. Çünkü kaybeden şansını yitirir.

Önümüzdeki hafta yani ligin 36. Haftasında oynanacak maçlarına baktığımızda çıkacak sonuçlara göre hem şampiyon olacak takım hem de küme düşecek olan 4. takım biraz daha netleşecektir. Lider Erokspor bu hafta ağır yara alan Bucaspor deplasmanına giderken, Vanspor ise Beyoğlu Yeni Çarşı deplasmanına gidecek.  

İzmir deplasmanında beraberlik bile Erokspor'a ilaç gibi gelecek. Ama Bucaspor son kozunu yani ikinci sıra avantajını elde etmek için mutlaka galibiyet adına bir mücadele sergileyeceği kesin. O yüzden Erokspor'un İzmir'de 3 puanı kaybetme olasılığı yüksek görünüyor. Böyle bir sonuç çıkarsa şans tamamıyla Vanspor'a dönmüş olur.

Tabi Vanspor'un da Beyoğlu deplasmanında mutlaka galip gelmesi şart. Altınordu maçında olduğu gibi Vanspor, Beyoğlu maçında işi son dakikaya bırakmadan kendini garantiye alması yani golleri erken bulması önemlidir.

Gollerin erken gelmesi Erokspor'u tedirgin edecek ve bu tedirginlik İzmir’deki maçada yansıyacaktır. Bu yansıma Erokspor'da tedirginlik yaratacak ve kaybetmesine de mutlaka etki edecektir. O açıdan takımımız kesinlikle İstanbul'da, İzmir'deki maça kulaklarını sağır edip tamamıyla Beyoğlu Yeni Çarşı maçına adapte olması ve golleri erken bulması önemlidir.

Bu da bir gerçek Beyoğlu Yeni Çarşı öyle kolay bir lokma değil. Koşan, mücadele eden ve son haftalarında başarılı bir takımıdır. Son 3 haftada 1 galibiyet 2 beraberlik alan bir ekip. Zor ve kritik bir karşılaşma. Takımın bunu göz önünde bulundurarak, çok iyi hazırlanması lazım. Gerekirse Vanspor'un Çarşamba günkü Ankaraspor maçından hemen sonra İstanbul'a gitmesi ve bu kritik maçın hazırlıklarını orda sürdürmesi, bana göre çok daha iyi ve yerinde bir karar olacaktır.

Küme düşme potasını ve biraz da şampiyonluk yarışına etki edecek olan bir karşılaşma da Serikspor, Zonguldakspor arasında oynanacak. Bu kritik maçta Serik galip gelirse Zonguldakspor'un kümede kalması zorlaşacaktır. Ama Zonguldakspor galip gelirse işte bu galibiyet hem Zonguldakspor'un kümede kalma şansını artırır hem de şampiyonluk yarışının belki de ligin son haftasına kadar taşınmasına vesile olur.

Çünkü bu kez Serikspor küme düşme riski taşıyacak belki de son hafta evinde oynayacağı Erokspor maçı kurtuluş maçı olacaktır. Kısacası ligin son 3 haftası için her türlü hesaplar yapılıyor ve yapılacak. Çünkü bu son 3 haftada her türlü sonuçların çıkması sürpriz olmayacaktır.

Artık takımlar hedeflerine varmak ve kendilerini kurtarmak için ter dökecek, kıran kırana mücadeleler vereceklerdir. O açıdan temsilcimiz Vanspor'un disiplinli bir şekilde işi çok daha sıkı tutması, rehavete kapılmadan önündeki 4 maçı kesinlikle galibiyetle tamamlaması gereklidir. Eğer şans hep son dakikalarda Vanspor'a gülüyorsa bence vardır bunda bir hayır. Vanspor yaklaşık 10 maçı son dakika golleriyle kazandı.

Çarşamba günü yine kritik bir maç var. Play-Off potasında 56 puanla 6. sırada yer alan Ankaraspor… Ligin  34. Haftasında Yeni Mersin’i mağlup eden ve son maçında ise Karacabey'e mağlup olan Ankaraspor kesinlikle hafife alınmamalıdır. Yukarıda da belirttiğim gibi artık işi son dakika gollerine bırakmadan erken bitirmeliyiz.

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Mücadelemizin üstüne bırakarak ve kazanarak yola devam etmeliyiz. Çünkü mutlaka Erokspor takılacaktır. Bu takılma da bu kente şampiyonluğu getirecektir. Bakın Altınordu maçında tribünlerin ful dolması renkliliği, ambiyansı ve taraftarların desteği gerçekten muhteşemdi.

O son dakika golü gelmeseydi bu muhteşemlik yerini umutsuzluğa bırakacaktı. O yüzden artık işi şansa ve son dakika gollüne bırakmamalıyız.

Tekrar ekibimizi ve muhteşem desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten kutluyor, Ankaraspor maçında temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2024, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER