Tuşba Kadın Kooperatifi’nin tanıtımı yapıldı

Tuşba Kaymakamlığı’na bağlı SS Tuşba Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından tanıtım programı düzenlendi.

Tuşba Kadın Kooperatifi’nin tanıtımı yapıldı

İskele (ADEM) Aile Destek Merkezi bahçesinde yapılan SS Tuşba Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin tanıtım programına Tuşba İlçe Kaymakamı Furkan Duman ve eşi Elif Duman, Van Büyük Şehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Tuşba Vakıf Müdürü Übeydullah Arvas, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Gökhan, Zakir Taşkın ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasında, Üreten kadınlar, güçlü yarınların temelini atar diyen Tuşba Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yöneticisi Cemile Soysal, “Kooperatifimizin amacı; ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetler kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kadınlarımızın girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, kadın emeğinin değerlendirmesine yönelik çalışmalar yapmak ve böylece ortaklarının ekonomik menfaatlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamlarını sağlamaktır. Kooperatifimiz yöresel kumaş ve bu kumaşlardan yöresel elbise yapmaktadır. Dikim evlerinde üyelerimiz giyim alanında hem yöresel hemde modern elbise üretimleri yapmaktadır. Gıda üretimi yapan üyelerimiz yöresel lezzetlerin üretimini yapmaktadır. Kooperatifimize bağlı MESEM’den dezavantajlı 100 kadınımız ücretli çırak olarak çeşitli alanlarda yetiştirilmektedir. Kooperatifimiz aynı zamanda dezavantajlı kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları için çeşitli alanlarda kurslar düzenlemektedir. Kooperatifimizin katkıları ile üyelerimizin el emeği göz nuru yapmış ve üretmiş olduklarının tanıtımını yapmaktayız, katkılarından dolayı Tuşba İlçe Kaymakamımız Furkan Duman Bey ve Vakıf Müdürümüz Übeydullah Arvas Beye teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Canlı Müzik eşliğinde Kooperatif çalışanları tarafından yapılan yöresel kıyafetlerin tanıtımı yapıldıktan sonra Tuşba Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çalışanları tarafından yapılan El emeği ile yapılan elbiseler ve dikiş-nakış sergisi gezildikten sonra Yöresel yemek ikramının ardından program son buldu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER