Büyükşehir'in milli sporcuları madalya ile döndü

Romanya'da yapılan Judo Minikler Balkan şampiyonasında; Van Büyükşehir Belediyesporun milli judocusu Hira İşnas 28 kiloda 2. olurken, yine aynı kulübün milli judocusu Ammar Kiyağ da 30 kilogramda 7'nci oldu.

Büyükşehir'in milli sporcuları madalya ile döndü

Van Büyükşehir Belediyespor bünyesinde yer alan Judo takımında Kulüp antrenörü Rakip Aslan sorumluluğunda mücadele ederek milli takımlara seçilen Hira İşnas(11) ve Ammar Kiyağ(12) başarıları ile göz dolduruyor. Federasyon tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan Türkiye Judo Şampiyonası'nda rakiplerini mağlup ederek Judo Minikler Milli Takımına girmeye hak kazanan İşnaz ve Kiyağ, 17-18 Haziran tarihlerinde Romanya'nın Sibiu kentinde düzenlenen Balkan Judo Şampiyonasından da madalyalarla döndü.

28 Kilogramda ter döken İşnas, şampiyonada gümüş madalyonun sahibi olurken, bir diğer Vanlı sporcu Ammar Kiyağ ise 30 kilogramda Balkan yedincisi oldu.

Minik sporcuların Uluslararası arenada önce Türkiye'yi daha sonra ise Van'ı başarı ile temsil etmelerinin kendilerini oldukça gururlandırdığını  ifade eden Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Fatih Sevinç, Van'lı sporcuların her alanda yer almaları için gayret sarf edeceklerini vurguladı. Başkan Sevinç, "Kulübümüz sporcularının Dünyanın dört bir yanından gelen sporcularla aynı minderde yer almaları bizleri oldukça mutlu ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel'e sporun ve sporcunun yanında oldukları için birkez daha teşekkür ediyoruz. Bu başarıların katlanarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Balkan şampiyonasında ay yıldızlı bayrağımızı gururla temsil eden Hira ve Ammar'ı tebrik ediyor, hayat boyu başarılar diliyoruz" dedi.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER