Başkan Yenitürk güven tazeledi

Ankara'da kurulan ve Vanlıların buluşma adresi olan Ankara Vanlılar Vakfı'nda Servet Yenitürk, yapılan kongrede yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Başkan Yenitürk güven tazeledi

Vanlı iş adamları tarafından 2017 yılında Ankara'da kurulan Vanlılar Vakfı, kongreye gitti. Yapılan kongrede mevcut başkan Servet Yenitürk yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Başkent Ankara'da Van kültürünün aslına uygun olarak yaşatılması, desteklenmesi ve bunun yanında başkentte yaşayan Vanlıların dayanışması, birlikteliği, sosyal etkinlikler, ayrıca Van'ın Ankara'daki lobi faaliyetlerine katkıda bulunmak üzere kurulan Ankara Vanlılar Vakfı, başkentte Vanlıları tek çatı altında toplamaya devam ediyor.

Ankara'da Van Günleri, Van el sanatları üretim ve sergi salonu kurulması, Van kütüphanesi, Van oturma gecelerinin yapılması, Vanlı öğrenci ihtiyaç sahiplerine destek olunması amacıyla kurulan Ankara Vanlılar Vakfı, bu kapsamda çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Mevcut Başkan Servet Yenitürk, işadamı Abdurrahman Yörük, Bülent Cankurtaran, Bülent Erdinç, Kurtuluş Akay, Mithat Çiftçi, Haluk Rızvanoğlu, Seçkin Arar, Selami Tozoğlu, Suat Damgacı, Şükrü Teneş, Tuna Gündüz, Umut Akay, Şanlı Türkoğlu, Haydar Arazsu, Eski Erciş Belediye Başkanı Ekin Şahin, Avukat Hikmet Kandemir, AK Parti Eski Van Milletvekili İkram Dinçer, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Emekli Bürokrat Necdet Karacehennem ve emekli öğretmen Sadullah Gönültaş'ın mütevelli heyetinde bulunduğu ve 2017 yılında kurulan Ankara Vanlılar Vakfı'nda yapılan kongre ile yeni yönetim belli oldu.

Yapılan kongre ile Servet Yenitürk yeniden başkan seçilirken, yönetim kuruluna ise Bülent Erdinç, Mehmet Babur, Harun Bilici, Cengiz Faydalı seçildi. Denetim kurulu ise Ahmet Çelik, Tevfik Çelik ve Mahmut Köroğlu'ndan oluştu.

"VAN HALKIMIZA ÇOK BÜYÜK HİZMETLERİMİZ OLACAK"

Kongre sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Ankara Vanlılar Vakfı Başkanı Servet Yenitürk, Ankara'da çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Vanlılar Vakfımızın kongresini gerçekleştirdik. Kongre delegelerimize ve mütevelli heyetimize teşekkür ediyorum. Ankara Vanlılar Vakfı yeni yönetim kurulumuzun Van halkına ve Ankara'da yaşayan Vanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Vakfımızda 35 tane mütevelli heyetimiz var. Tamamı işadamından oluşuyor. 4 bin 500 civarında da üyemiz vardır. Vakıf olarak Ankara'daki mağdur ailelerimize gıda yardımında bulunuyoruz. Öğrencilere kırtasiye, burs desteği veriyoruz. Ayrıca taziyelerde, düğünlerde bütün Vanlı hemşehrilerimize SMS yoluyla destek veriyoruz. Ankara'daki Vanlıları birleştiriyoruz. Ankara'da bir tane de vakıf binamız var. Vanlı hemşehrilerimiz orada güzel vakit geçiriyor. Van halkımıza çok büyük hizmetlerimiz olacak. Hastalarını Ankara'ya getiren hemşehrilerimizin sıkıntı yaşamaması için çalışmalar yürütüyoruz. Van'dan Ankara'ya hastası sevk edilen Vanlı hemşehrimizin maalesef Ankara'da gönül rahatlığıyla kalacağı bir yeri yok. Ya hastanede yatıp kalıyor veya hava sıcaksa parkta yatıp kalkıyor. Bazı hemşehrilerimizin maalesef otele verecek dahi parası yok. Hal böyleyken biz bunu görmemezlikten gelemeyiz. Ankara'da Vanlı hemşehrilerimizi kalacak yer bulmaktan kurtaracağız. Hatta ve hatta maddi durumu olmayan Vanlılardan ücret dahi talep etmeyeceğiz. Ankara'da Vanlıların evi olacak. Ankara Vanlılar Vakfı olarak ciddi bir sorunu ortadan kaldırmak için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2023, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER