Şehir İttifakı’nın ilk adayı Yılmaz Kılıç…

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Şehir İttifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, bu kapsamda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayını belirledi. Yapılan görüşmeler sonrası Şehir İttifakı’nın İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç olarak açıklandı.

Şehir İttifakı’nın ilk adayı Yılmaz Kılıç…

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için şehir ittifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, bu kapsamda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere tek çatı altında girecek olan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, aday adaylık sürecini titiz bir şekilde yürütüyor. Bir yandan diğer partileri de şehir ittifakına dâhil etmek için görüşmeler gerçekleştiren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, doğru adaylarla yola çıkmak için sık eleyip, ince dokuyor.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, Şehir İttifakı olarak ilk adayları olan İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç’ı Cumartesi günü yapacakları aday tanıtım programında halka arz edeceklerini ifade etti.

İLHAN: “ŞEHİR İTTİFAKI OLARAK YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR KURMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Bu kapsam Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen ve parti iki parti temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Saadet ve Gelecek Partileri olarak kurmuş olduğumuz Şehir İttifakı Van’ımızı yıllardır iki partili yapıya mahkûm etmek isteyenlere karşı kurulmuş ve Van halkını bu ikili yapıdan kurtarma gayesini taşımaktadır. Şehir İttifakı Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarma amacındadır. Şehir İttifakı olarak belediyelerimizi borç batağından kurtarmak için, birilerinin emir ve talimatlarıyla değil, kendi iradeleriyle belediyeleri yönetecek adaylarımızla yola çıkıyoruz. Şehir İttifakı olarak bu şehri yaşanılamaz hale getirenlere karşı, kronikleşmiş problemleri çözmek için belediyeleri yönetecek liyakatli ve tecrübeli adaylarla yola çıkıyoruz. Şehir İttifakı olarak ucube yapılar yaparak milletin parasını çarçur edenlere karşı yeni ve yaşanabilir bir şehir kurmak için yola çıkıyoruz. Halka rağmen, halka karşı aday dayatanlara, kayyım atayanlara karşı kendi iradeleriyle belediyeleri yönetecek adaylarımızla yola çıkıyoruz. Bu şehir sahipsiz değildir, bu şehre sahip aramaya gerek yoktur. Bu şehrin sahibi Van halkıdır, bu şehir senin bu şehir hepimizin. Şehir İttifakı olarak şehrimizin kalbi en büyük ilçemiz olan İpekyolu Belediye Başkan adayımız Yılmaz Kılıç’ı 30 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te Villa Park Düğün Salonu’nda yapacağımız aday tanıtım mitingiyle halkımıza tanıtıyoruz” dedi.

“LİYAKATLİ, TECRÜBELİ, BU İŞİ YAPABİLECEK ADAYLARLA YOLA ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Daha sonra basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Başkan İlhan, “Tüm ilçelerde yapacağımız ayrı ayrı programlarla belediye başkan adaylarımız tanıtacağız. Görkemli bir program yapacağız. Liyakatli, tecrübeli, bu işi yapabilecek adaylarla yola çıkmaya çalışıyoruz. Şu anda İpekyolu Belediye Başkan Adaylığı için açıklayacağımız Yılmaz Kılıç Bey, geçmişte 2 dönem belediye başkanlığı yapmış birisidir. Bunun dışında belediye başkanlığı yapmamışsa olsa da, yöneticilik tecrübesi olan adaylarla yola çıkacağız. Tepeden inme, atama şeklinde hiçbir adayımız olmayacak. Tüm adaylarımız belediyeyi yönetecek kabiliyette, yetenekte, bilgili, donanım, doğruluk ve dürüstlük ilkesine uygun adaylar olacak” diye konuştu.

“VAN HALKI SAHİPSİZ DEĞİL VE KİMSE SAHİP ARAMASIN”

Bu kentin insanları ile yola çıkacakların ve ithal aday göstermeyeceklerini belirten İlhan, “Bizde ithal aday yok. Van halkı sahipsiz değil ve kimse sahip aramasın. Bu şehirde yaşan, bu şehre emek veren, bu şehrin problemlerini bilen, bu şehrin dertleriyle dertlenen, bu şehrin sorun ve sıkıntılarına çözüm üretebilecek adaylarla yola çıkıyoruz. Aday adaylık sürecimiz devam ediyor. Biz bu süreci İpekyolu ilçesinde tamamladık. Geçmişte 2 dönem belediye başkanlığı yapmış ve tecrübeli bir arkadaşla yola çıkıyoruz. Geçmişte belediye başkanlığı yapmış olduğu yerde tek kuruş borç bırakmamıştır. Bugün Van belediyeleri borç batağındadır. Gözle görülür yapılmış bir hizmet yok. Ucube hizmetler söz konudur. Bugün itibariyle yaptıkları ucube yatırımla 200-300 milyon lira harcadılar. Cumhuriyet Caddesinde yapılan iş merkezi halen ucube şeklinde ortada duruyor. Bu şehre hizmet edecek, derdiyle dertlenecek ve bu şehrin insanlarıyla yola çıkıyoruz. Bu şehrin sahibi, bu şehirde yaşayan insanlardır. Bu şehrin sahibi hepimiziz. Bu yüzden kendi içimizden adaylarla inşallah seçime gidiyoruz. İttifak konusunda da Demokrat Parti bize desteklerini iletti. Bizlerle beraber olduklarını beyan ettiler. Deva Partisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer partilerle de bir dirsek teması söz konusudur. İnşallah Şehir İttifakı bu şehri ikili yapıya mahkûm etmek isteyenlere karşı en büyük alternatif olacaktır. Belediyelerde çok iyi bir netice alacağız. Allah’ın izniyle belediyeler alacağız. Hedefimiz tüm belediyeleri kazanmaktır. Kazanmak adına da doğru ve stratejik adımlar atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KARABIYIK: “VATANDAŞIMIZA ÜÇÜNCÜ BİR TERCİH SUNDUK”

Daha sonra söz alan ve basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, “Ülkemizin menfaati, vatandaşlarımızın menfaati için Van’da ve ülke genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel seçimler öncesi çok güçlü bir aday belirleme sürecine girdik. Bu yola Saadet ve Gelecek Partileri olarak Şehir İttifakı’nı kurarak girdik. Bu kapsamda diğer partileri de ziyaret ederek, bu ittifaka destek vermelerini istedik. Bütün irili, ufaklı partileri bu çatının altında toplamak için ve yerel seçimlere birlikte girmek için böyle bir yola çıktı. Vatandaşımıza DEM Parti ile AK Parti’nin yanı sıra üçüncü bir tercih sunduk. Vatandaşa üçüncü bir ses olmak istedik. DEM Partisi kazandığı zaman buraya kayyum atanıyor. 11 yıldır bu il maalesef ilçeleriyle birlikte kayyum tarafından yönetiliyor. Bu da AK Parti’nin işine geliyor. Kazanamadığı belediyelerin tamamına bir memur veya aday gösterdiği adaylarını AK kayyum dediğimiz sistemle yönetiyor. Şehir İttifakı’ndaki amacımız vatandaşlarımıza üçüncü bir seçenek sunmaktır. Diğer taraftan aday belirleme sürecimiz devam ediyor. Her gelen kişiye adaylık vermeyiz. Ehliyet, liyakat, bilgi, birikim, vizyon, tecrübeli, kamu içerisindeki itibarını dikkate alarak adaylarımızı belirliyoruz. Yılmaz bey uzun süre belediye başkanlığı yapmış, bilgi ve birikime sahip bir arkadaşımızdır. Eminiz ki İpekyolu Belediye Başkanlığı’nı kazandığımız da göreceksiniz çok güzel hizmetlere imza atacak. Aynı zamanda projelerini herkes yakından takip edecek” dedi.

“ŞEHİR İTTİFAKI SES GETİRECEK ADAYLARLA YOLUNA DEVAM EDECEK”

Ülkede ekonominin dibe vurduğu bir süreçten geçildiğini söyleyen Karabıyık, “Birde bunun üzerine yerel seçimleri külfeti gelecek. Zaten 2,6 katrilyon bir bütçe açığının olduğu bir ülkeden bahsediyoruz. Büyük bir borçla 2024 yılına gireceğiz ve bunu düşünmek bile istemiyoruz. Gençler umutsuz, emekliler umutsuz, memurlar umutsuz. Yılbaşına 3 gün kaldı hala asgari ücret belirlenemedi. İçiniz rahat olsun ve müsterih olun. Saadet ve Gelecek Partilerinin öncülüğünde kurulmuş olan Şehir İttifakı İpekyolu’nda olduğu gibi tüm ilçelerimizde ve Büyükşehirde ses getirecek adaylarla yoluna devam edecek. Bu anlamda Şehir İttifakı olarak diğer partilere de açığız. Millet İttifakı olarak daha önce girdiğimiz seçimler kapsamında bütün partileri ziyaret ettik. Davet ettik. Vatandaşımıza bu seçeneği vermek zorundayız. Deva Partisi’ne de aynı şekilde teklifimizi götürdük. Hüda-Par’a, İyi Parti’ye, Cumhuriyet Halk Partisi’ne de bu teklifimizi götürdük. Dolayısıyla bu partilerin tamamına teklifimiz açıktır. İlçe bazında ittifaklarımız oluşursa devam edeceğiz. Olmazsa da Saadet ve Gelecek Partileri olarak 13 ilçenin tamamında ve büyükşehirde adaylarımızı çıkaracağız ve konuda da hiçbir sıkıntımız yok. Hedefimiz elbette ki kazanmaktır. Van halkı çok büyük sürprizlere hazırlıklı olsun. En büyük sürprizi Cumartesi günü İpekyolu Belediye Başkan Adayımızı açıklayarak göstereceğiz” diye konuştu.

“SANDIKTA VATANDAŞIMIZ HESABINI SORACAKTIR”

Belediyelerin taşınmazları satışa çıkarmasıyla ilgili de konuşan Karabıyık, “Bugün ilimizde belediyeler bütün taşınmazları satışa çıkardı. Sadece Edremit Belediyesi değil, Büyükşehir’de, Tuşba ve diğer ilçelerde de kamuya ait mallar satılıyor. Araziler parsel parsel satılıyor. Beytülmal dediğimiz taşınmazlar maalesef her gün satılıyor. Bunun da bir hesap günü var. Bunun hesap günü de sandıktır. Sandıkta vatandaşımız hesabını soracaktır. Siyasi partiler olarak bu konuda bir suç duyurusunda bulunmadık. Biz bu belediyeleri halkımıza şikâyet edeceğiz. Şikâyet merciimiz halktır. 31 Mart günü de duruşma tarihimizdir” ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2023, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER