Van’da 9 bine yakın kadın sosyal etkinliklerle buluşturuldu

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Kadının gücü Van’ın Gücü Projesi’ etkinlikleri kapsamında 8 bin 900 kadını sinema, tiyatro ve sosyal etkinliklerle buluşturdu. 

Van’da 9 bine yakın kadın sosyal etkinliklerle buluşturuldu

Kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kadınlar için düzenlediği programlar devam ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen, ‘Kadının gücü Van’ın Gücü Projesi’ yoğun katılımla devam ediyor. Proje ile bir ayda 8 bin 900 kadına ulaşıldı.

Öncellikli olarak dezavantajlı kadınların programlara dahil edildiği projede kadınlar ücretsiz olarak vizyondaki sinema filmlerine, tiyatro ve söyleşi programlarına götürülüyor.

Her hafta bir ilçe ve bir mahallenin götürüldüğü etkinliklerde kadınlar, bu hafta 24 Kasım 2023 Öğretmenler Günü’nde vizyona giren Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmini izledi.

Yapılan projeden dolayı memnuniyetlerini dile getiren kadınlar Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken, hayatında ilk kez sinemaya gittiğini belirten Mukadder Duracak ise “ Ben ilk kez sınamaya geliyorum. Filmi de çok beğendim. Duygusal ve güzel bir filmdi. Burada arkadaşlarımla farklı bir ortamda olmakta beni memnun etti. Bu programı yapanlara ve bize böyle bir imkanı sağlayan Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca proje kapsamında özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin sosyal etkinliklere daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla da bir program düzenlendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek'in koordinatörlüğünde düzenlenen programda bir araya gelen özel gereksinimli çocukların annelerine kahvaltı ikram edildi. Eski Kale Yolu’nda bulunan Özel bir işletmede gerçekleştirilen programa kadınların yoğun ilgi gösterdi.

Ayrıca ‘Kadının gücü Van’ın Gücü Projesi’ kapsamındaki programlara katılmak isteyen kadınlar 0501 754 82 12 numaralı telefondan kayıt yaptırabilirler.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2023, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER