Sayğın: Seçime kendi adaylarımızla gireceğiz

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, genel merkezlerinin aldığı karar gereği 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde birkaç seçim bölgesinde ittifak adaylarını destekleyeceklerini, Van genelinde ise kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söyledi.

Sayğın: Seçime kendi adaylarımızla gireceğiz

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında seçim kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere 13 ilçede seçime kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı.

Van halkına bir alternatif sunmak inancıyla seçimlere kendi logolarıyla katılacaklarını belirten Sayğın, parti olarak kuruldukları günden bu yana iyi bir ivme yakaladıklarını ve Van özelinde çok ciddi çözüm önerileri ortaya koyduklarını vurguladı.

SAYĞIN: "HÜDA-PAR ÇATISI ALTINDA HİZMET ETMEK İSTEYENLERİ PARTİMİZE BEKLİYORUZ"

20 Ocak 2024 tarihine kadar aday adaylığı için başvuru almaya devam edeceklerini söyleyen Sayğın, "31 Mart'ta yerel seçimler olacak. Bu yerel seçimler nedeniyle de siyasi partiler, kendi içlerinde hazırlıklarını yapıyor. Bugüne kadar gerek partilerin kendi adaylarını belirleme noktasında, gerekse de ittifak görüşmeleri neticesinde bir karar varmış bulunmaktadırlar. Partimizin de bugüne kadar yapmış olduğu ittifak görüşmeleri mevcuttu. Genel merkezimiz tarafından geçtiğimiz hafta alınan karar gereği Türkiye'nin her tarafında kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Biz de bu vesileyle Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere bütün ilçelerde seçime kendi adaylarımızla ve meclis üyelerimizle gireceğimizi ilan ediyoruz. Malum olduğu üzere ilimizde yerel anlamda ciddi bir siyaset üretiyoruz. Şehrin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla Van'ımızın sorunlarını yakından bilen ve takip eden bir siyasi partiyiz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar, sunmuş olduğumuz çözüm önerilerini, inşallah kendi adaylarımızla seçimi kazandığımızda uygulamak suretiyle Van halkına hizmet amacındayız. 20 Ocak tarihine kadar aday adaylığı başvurularını alacağız. Bugüne kadar adaylık başvurularını alacağız. Bu tarihe kadar HÜDA-PAR'da siyaset yapmak isteyen, HÜDA-PAR çatısı altında halkımıza hizmet etmek isteyen tüm vatandaşlarımızı başvuru yapmaya davet ediyoruz. Kapımız bütün vatandaşlarımıza açıktır. Bu minvalde bugün Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adaylığı için bir başvuruda aldık. Sayın Mehmet Mehdi Oğuz bu anlamda başvurusunu yaptı" dedi.

Başkan Sayğın'ın konuşmasının ardından Av. Mehmet Mehdi Oğuz, Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulundu.

OĞUZ: "VAN BUGÜN HAK ETTİĞİ YERDEN ÇOK UZAKTA BULUNMAKTADIR"

Müracaat dosyasını Başkan Sağyın'a teslim ettikten sonra söz alan Oğuz, Van'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini iyi bildiklerini belirterek, "2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı için bugün HÜDA-PAR İl Başkanlığımıza aday adaylığı başvuruda bulunduk. Rabbim hayırlara vesile etsin. Malumunuz 2014 yılı yerel Seçimlerinde HÜDA-PAR Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığım olmuştu. HÜDA-PAR İl ve ilçe teşkilatlarımız sürekli halkımızın içinde sahada aktif olarak çalışmaktadırlar. Dolayısıyla Van'ımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini iyi biliyoruz. Malumunuz bu sorunlara ilişkin olarak İl Başkanlığımız tarafından kamuoyuna düzenli açıklamalarda bulunmaktadır. Van'ımız üç bin yıllık tarihi doğal ve tarihi potansiyeli ile bugün hak ettiği yerden çok uzakta bulunmaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul ve Diyarbakır'dan sonra Van üçüncü büyük şehir konumunda idi.  Gerek merkezi hükümetlerin ihmali ve gerekse yerel yönetimlerin yetersizliği nedeniyle bugün Van hak ettiği konumdan çok uzakta ve bununla birlikte bu gün birçok sorunla da boğuşmaktadır. Van'ımızın alt yapı sorunları, çarpık kentleşme, trafik ve ulaşım sorunu, İmar Sorunu, Bitmeyen çevre yolu ve bu yolun oluşturduğu binlerce mağduriyet. Otopark sorunu pahalı su ve VASKİ'nin oluşturduğu mağduriyetler. Rant ve usulsüzlükler, Çevre ve hava kirliliği, Van Gölü'nün kirlilik sorunu, kayyumluk sisteminin yol açtığı sorunlar, arıtma tesisinin yol açtığı kötü koku, tabela kirliliği, atıl durumda olan belediye binalarının halka kazandırılması, yeni otogar ve stadyum İsraf ve Gayri ahlaki organizasyonlar, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması vb. onlarca bulunmaktadır" diye konuştu.

"VAN'IN İYİ BİR YÖNETİMLE HAK ETTİĞİ KONUMA GELECEĞİNE İNANIYORUZ"

Kentin yaşadığı bütün bu sorunların ana kaynağının Van'ın iyi yönetilmemesinden kaynaklandığını belirten Oğuz, "Van'ın nüfusu, İran'a komşu olmasından kaynaklı coğrafi konuma sahip olduğu tüm potansiyeli birlikte değerlendirildiğinde, Van'ın iyi bir yönetimle çok kısa sürede hak ettiği konuma geleceğine inanıyoruz. Liyakatli kadrolarla Van'ın çok daha iyi yönetilebileceğine inanıyoruz. HÜDA-PAR olarak Van'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini iyi biliyoruz. Liyakatli kadrolarımızla şehrimizi en iyi şekilde yöneteceğimize olan inancım tam. Yine belediyecilik anlayışının gerek siyasi ve ideolojik anlayıştan ve gerekse menfaate dayalı siyasi anlayıştan çıkarılması ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışının hakim kılınması gerektiğine inanıyoruz. Rabbimizin yeryüzünü ve kâinatı insanlığın hizmetine verdiği bir düzlemde şehrimizin tüm maddi ve manevi potansiyelini insanımız hizmetine verilmesi gerektiğine inanıyoruz. HÜDA-PAR olarak İnsanı merkeze alan bir siyaset anlayışımız var. İnsana hizmeti sağlayacak en önemli düsturun ise adalet olduğuna inanıyoruz. Adil bir yönetim ile belediyenin malını yetim malı olarak gören bir anlayışla Van'ımızı maddi ve manevi yönden daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Ayrıca şehrimizin temel sorunlarından biri de işsizlik ve fakirlik sorunudur. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerimiz için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz. Yine yatırımcıya en geniş yelpazede destek sunarak, şehrimizde işsizliğin azaltılmasını sağlayacağız. Tabi ki bir şehri kalkınması ve bir medeniyet şehrine dönüşmesi yalnızca maddi kalkınma ile mümkün değildir. Şehrimizin manevi, kültürel ve sanat alanında kalkınması için medeniyet şehirleri projelerini inşallah hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

SAYĞIN: "VAN ÖZELİNDE ÇOK CİDDİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ORTAYA KOYDUK"

Son olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Sayğın, Van halkına bir alternatif sunmak inancıyla seçimlere girdiklerini belirterek, "HÜDA-PAR kurulduğu tarihten bugüne kadar çok ciddi bir ivme kaydetti. Parti olarak Van özelinde de çok ciddi çözüm önerileri ortaya koyduk. Mevcut partilerden daha fazla çözüm önerileri sunduk. Halkımız eğer uygun görürse bu konuda iddialıyız. Rabbim muvaffakiyetler versin" ifadelerini kullandı.

Program, basın mensuplarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, hediyelerin takdim edilmesi ile son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2024, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER