Saadet Partisi Van yönetimi belli oldu

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı 7. Olağan kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mevcut başkan Özay İlhan, tüm delegelerin oyunu alarak tekrar başkan seçilirken, yönetimde de önemli isimler yer aldı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan İlhan, 'büyükşehir' olan Van'ın, büyük sorunlarla boğuştuğunu ifade etti.

Saadet Partisi Van yönetimi belli oldu

Hafta sonu Elite World Oteli'nde yapılan kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Fethullah Erbaş, İl Başkanı Özay İlhan, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çohaz, CHP Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun,  Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu, Gelecek Partisi Van İl Başkan Yardımcısı, Hüdapar İl Başkan Yardımcısı, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından kürsüye çıkan mevcut İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın sınır ticareti ve kontrolsüz göç ile sel felaketleri başta olmak üzere devam eden sorunlarına dikkat çekerek, bu sorunlara çözüm için Saadet Partisi iktidarının elzem olduğunu vurguladı.

BAŞKAN İLHAN GAZETEMİZE KONUŞTU

Kongresi sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan İlhan, Van'ın 7 bin 500'lük tarihiyle birçok medeniyetlere başkentlik yaptığını belirterek, "Ayrıca turizmin başkenti olan bir şehirdir. Bu kadar güzel bir şehir olmasına rağmen birçok da sorunlu vardır. Günlük 1500 civarında göçmenlerin bana giriş yaptığını görüyoruz. Bunun yanında Türkiye'nin 39 sınır kapısının yanında 3 tane sınır kapısını bir buçuk yıla yakın kapalı kalmasını doğru bulmuyor ve esnafların zor durumda kaldığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Van, bugün itibariyle ülkemizin 20 büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen eğitim, sağlık, kişi başına düşen milli gelir ve daha birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Van bugün işsizlik nedeniyle batıya göç eden gençlerin her sene inşaatta ölüm haberlerini duyuyoruz. Aslında Van sorunlarla anılmayacak kadar güzel ve yaşanılabilir bir şehir konumundadır. Fakat bunun için milli görüşçü kadrolara geçmişte olduğu gibi bugün de ihtiyaç vardır. İlimizin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. İnşallah bu kongremiz Van'da tekrardan milli görüş hareketinin başlangıcı olacaktır" dedi.

Başkan İlhan'ın konuşmasının ardından faaliyet raporlarının okunmasına geçildi ve oy birliği ile kabul edildi. Ardından kongreye tek liste ile gidildi. Yapılan seçimde İl Başkanı Özay İlhan, yeniden güven tazeledi.

YENİ YÖNETİMDE YER ALAN İSİMLER

Başkan İlhan'ın yönetiminde ise Abdürrahim Küçükkaya, Abdussamet Keskin, Ali Akbaş, Ayhan Gülmez, Enes Gürkan, Erdal Kıraç, Eyyüp Salçuk, İlyas Bilir, İlhami Sönmezoğlu, İsmail Hakki Yavuzer, Maşuk Ergenç, Mehmet Kimya, Mehmet Kederli, Mehmet Necip Yavuzer, Mehmet Aşık Akbaş, Mustafa Terim, Sami Adlı, Tarık Cerlet, Turgut Bağlan ve Veysel Akın yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER