Van'da sel felaketinin yaraları sarılıyor

Van'ın Başkale, Erciş, Özalp ve Çaldıran ilçelerinde aniden bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen sel onlarca yapıyı yıkarken, birçok hayvan ise telef oldu. Başkale, Özalp, Erciş ve Çaldıran ilçelerinde sel felaketinin yaraları hızlı bir şekilde sarılmaya çalışılıyor.

Van'da sel felaketinin yaraları sarılıyor

Erciş'te, Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde, Özalp ilçesine bağlı Yukarı Balçıklı Mahallesi'nde, Çaldıran ilçesine bağlı Osmanlı ve Çubuklu Mahalleleriyle Çoraklı mezrasında etkili olan sel hasara yol açtı.

3 ilçede meydana gelen sel felaketinden dolayı sulara kapılan onlarca koyun telef olurken, birçok yapı ise kullanılamaz hale geldi. 3 ilçede sel felaketinin yaraları sarılırken, hasar tespit çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile ilgili kurum amirleri selden en çok etkilenen Esenyamaç Mahallesi'nde, incelemelerde bulundu.

Van'ın Başkale, Özalp ve Çaldıran ilçelerine bağlı 21 mahallede etkili olan sağanak sel felaketine dönüştü. Sel felaketinde yapılan tespitler sonucunda 32 ev kullanılmaz hale gelirken, şu ana kadar 900 hayvan telef oldu. Birçok araç ise selden zarar gördü.

İlçelere sevk edilen Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipleri, vatandaşların yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile AFAD ekipler ise bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşanan sel felaketlerinde herhangi bir can kaybı yaşanmazken, 4 ilçede Van Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD Van İl Müdürlüğü tarafından Esenyamaç İlk ve Ortaokulunun bahçesine aileler için çadır kurulurken, Kızılay ise mahallede sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olarak Van'da sel felaketi yaşayan yetiştiricilerin yanında olduklarını belirterek, hayvan varlıkları zarar gören vatandaşların zararlarının tamamını karşılayacaklarını vurguladı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29