Koyuncu: Petek temizliği olmazsa, kombi temizliği işe yaramaz

Van'da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, doğalgaz kullanan birçok vatandaş, söz konusu ısıdan iyi bir verim alabilmek için, kombi temizliği yapıyor. Uzun yıllardır bu işi yapan Ömer Koyuncu adlı usta ise, petek temizliği olmadan, kombi temizliğinin işe yaramayacağını söyledi.

Koyuncu: Petek temizliği olmazsa, kombi temizliği işe yaramaz

Van'da uzun yıllardır petek temizliği yapan Ömer Koyuncu, vatandaşları peteklerin temizlenmesi konusunda uyardı. Koyuncu, doğalgaz kullanan birçok vatandaşın kombi temizliğine önem verdiğini, ancak peteklerin temizlenmesi konusunda aynı hassasiyeti göstermediğini dile getirdi.

Koyuncu, "Uzun yıllardır petek temizliği yapıyorum. Dikkatimi çeken bir konu, vatandaşların büyük kısmı, petek temizliği yapmıyor, sadece kombilerin temizliğine önem veriyor. Bu doğru değil. Çünkü petekler temizlenmez ise devir daim olan kirli su, kombiyi bir kez daha kirletir. O yüzden herkesin kombi temizliğinin yanı sıra, peteklerin temizlenmesi konusunda da aynı duyarlılığı göstermesini istiyoruz. Uzun yıllardır ev ve iş yerlerine giderek petek temizliği yapıyoruz. Aynı zamanda kombide kireçlenmiş olan filtreleri de temizliyoruz. Böylece iki iş bir arada olduğu için, vatandaş söz konusu ısıdan çok daha iyi bir randıman alabiliyor. Peteklerin borusunu söküp, söz konusu bölüme hortumu takıp, lavabo veya tuvalet kısımlarına kirli suyu boşaltıyoruz. Zaten müşterilerimiz de tıpkı zift gibi kap kara olan kirliyi suyu görünce bize hak veriyorlar. Bir kez daha doğalgaz kullanan vatandaşlarımızın petek temizliği konusunda hassasiyet göstermelerini konusunda uyarıyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29