Timurpaşa Sokak, köstebek yuvasına döndü

Van'ın merkez ilçelerinden İpekyolu'na bağlı Serhat Mahallesi Timurpaşa Sokak'taki sakinler, bulundukları sokağın yolunun 3 yıla yakındır yapılmadığını belirterek, sorunlarının biran önce giderilmesini istedi.

Timurpaşa Sokak,  köstebek yuvasına döndü

Bozuk ve çukurlu yol nedeniyle yaz aylarında toz, kış aylarında ise çamurla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirten Serhat Mahallesi Timurpaşa Sokak esnafları, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmasını talep etti.

Serhat Mahallesi Timurpaşa Sokak'ta bozuk ve çukurlu yol esnaf ve mahalle sakinlerini çileden çıkarmaya devam ediyor. Daha önce sorunlarını sık sık gündeme getirmelerine rağmen, çözüm bulunmadığını belirten esnaflar, duruma tepki gösterdiler.

"YAZIN TOZDAN, KIŞIN ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR"

Sokak sakinleri "Şehir merkezinde, adeta köy hayatı yaşıyoruz. Asfaltlanmayan yol nedeniyle yaz aylarında toz, toprak içerisinde kalıyoruz. Kış aylarında ise çamurdan geçilmiyor. 3 yıla yakındır bu sorumuzun çözülmesini bekliyoruz. Her defasında söz verilmesine rağmen, sorumunuz halen çözülmedi. Bir yağmur yağdığında buradan geçemezsiniz. Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmiyor" ifadelerine yer verdiler.

YOL SORUNU, MÜŞTERİ KAYBINA NEDEN OLUYOR

Esnaf olarak sıkıntılar yaşadıklarını belirten Hadi Keçiçi, yazın toz, kışın çamurdan dolayı sokaktan geçemediklerini, bundan dolayı geçen gün müşteri kaybettikleri dile getirdi.

Hatipoğlu Mevlana Kebap Salonu Sahibi Hatip Hatipoğlu, ise sokaktaki sıkıntıdan dolayı iş yapamadıklarını ifade etti. Hatipoğlu, esnaflar olarak gerekli yerlere bilgi verdiklerini ancak gelen kimsenin olmadığını söyledi.

ESNAFTAN MUHTARA TEPKİ…

Mahalle muhtarına tepkili olduklarını ifade eden esnaflar, "Mahalle muhtarımız ile bundan bir ay önce söz aldık. Ancak bugün tekrar muhtar ile konuştuğun da 15-20 gün daha beklememizi istedi. Esnaflar olarak çok sıkıntılar yaşıyoruz. İsteğimiz, yolun asfaltlanması yada parke taşı yapılmasıdır" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER