Gürpınar’da 42 haneye doğalgaz desteği…

Van'ın Gürpınar Belediyesi tarafından maddi yetersizliklerinden dolayı doğalgazı evine bağlayamayan 42 haneye doğal gaz dönüşüm desteği sağlanıyor.

Gürpınar’da 42 haneye doğalgaz desteği…

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın öncülüğünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, ilçe sınırları içerisinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz doğalgaz dönüşümü hizmeti veriliyor.

Bu kapsamında hanelerin doğalgaz kurulum malzemeleri, bağlantıları ve iç tesisatı ücretsiz olarak yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 25 metre küpe kadar ücretsiz olan doğalgazın vatandaşlar tarafından tasarruflu kullanımına yönelik ayrıca eğitimler de veriliyor.

Projeye dair açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, maddi zorluklar nedeniyle ısınma problemi yaşayan ve doğalgazı evine bağlayamayan vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl ilçede ilk defa doğalgaz arzını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tanış, “Doğal gaz hizmeti vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği bir konuydu. Allah’ın izniyle bunu çözerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bununla beraber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla ortak hazırladığımız proje kapsamında maddi durumundan dolayı evine doğalgaz dönüşüm sistemini kuramayan vatandaşlarımızın tüm dönüşüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kombi, petek, baca, borular ve montaj hizmetini de karşılayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Projemiz ile bireysel ısınma problemi yaşayan 42 hanemizin sorununu çözmüş bulunuyoruz. Projemizin daha fazla aileye dokunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Evinin doğalgaz dönüşümü tamamlanan Cumhuriyet Mahallesi sakini Şükrü Oral ise doğalgazın hem konforlu hem de daha ekonomik olduğunu söyledi.

Oral, “Artık bu kömür eziyetinden kurtulduk. Belediye ekiplerimiz doğalgaz için tüm malzemeleri getirdiler. Artık ısınmak için kömüre ihtiyacımız kalmadı. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

İlçeye bağlı Aşağıkaymaz Mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Emine Güngör de Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’a teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2024, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER