Gazze kan ağlarken, Van YYÜ'de konser…

Gazze, İsrail Ordusu'nun insanlık dışı saldırıları altında kan ağlarken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde konser düzenlenmesi tepkilere neden oldu. Gazze'de binlerce masum sivil Siyonist İsrail tarafından katledilirken, Van YYÜ yönetiminin kira parası uğruna üniversite yerleşkesinde konser üstüne konser düzenlemesi Vanlılardan büyük tepki topluyor.

Gazze kan ağlarken, Van YYÜ'de konser…

Bir yandan üniversite yerleşkesinde bulunan işletmelerde İsrail menşeli ürünlerin satışını engelleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yönetimi, diğer yandan üniversite yerleşkesinde konserlerin düzenlenmesine müsaade etmesi, kendisiyle nasıl çeliştiğini bir kez daha ortaya koydu.

Ortadoğu adeta kan ağlarken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde para uğruna düzenlenen konserler ise büyük tepkilere neden oldu. Önceki gün Van YYÜ'de okuyan Filistin'li öğrencilerle bir araya gelen Van YYÜ Rektöre Hamdullah Şevli, İsrail saldırılarını kınadıklarını belirtirken, akşam saatlerinde ise konserler düzenlenmesine izin verilmesi tepki çekti.

Bir yanda kan, vahşet, gözyaşı varken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde para uğruna konserlerin düzenlenmesinin doğru olmadığını belirten vatandaşlar, bu tür etkinliklerin derhal iptal edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yetkililerden bu eğlence ağırlıklı programların iptal edilmesini beklediklerini söyleyen vatandaşlar, sözleşmeler yapılmış olsa dahi etkinliklerin farklı zamanlara ertelenmesinin mümkün olabileceğini vurguladılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER