VGC, depremde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, 9 Kasım 2011’de Van’da meydana gelen ikinci büyük depremde kaldıkları Bayram Oteli’nin yıkılması sonucu yaşamını yitiren meslektaşları Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i andı.

VGC, depremde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı

Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından, 9 Kasım 2011 tarihinde 5.6 şiddetinde ikinci büyük deprem meydana gelmişti. İkinci büyük depremde Bayram Oteli’nde kalan DHA Muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir, otelin çökmesi sonucu hayatlarını kaybetmişti.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti yaptığı açıklamada, söz konusu depremin üzerinden 12 yıl geçtiğini, hayatlarını kaybeden iki meslektaşlarının acısının hala tazeliğini koruduğunu dile getirdi.

9 Kasım depreminde kent merkezinde ikisi otel olmak üzere 25 bina yıkılmış, 40 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında DHA Muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir de vardı.

Zor şartlara rağmen mesleklerini sürdüren ve bu esnada ikinci depremde hayatını kaybeden meslektaşlarının acısını paylaştıklarını belirten Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti, Emir ve Yılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da bir kez daha sabırlar diledi.

Açıklamada; “9 Kasım’da meydana gelen ikinci depremin üzerinden 12 yıl geçti. 9 Kasım depreminde iki arkadaşımız mesleklerini yaparken hayatlarını kaybetti. Meslektaşlarımız Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir, ailesini, yakınlarını bir kenara bırakıp zor şartlarda mesleklerinin gereğini yerine getirirken o gün yaşanan depremde yaşama veda ettiler. Kendilerini hiçbir zaman için unutmayacağız. Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir'e Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER