Erdoğan açıkladı: AK Parti'nin Van adayı Arvas oldu

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi partilerde seçim mesaisi yoğun bir şekilde devam ederken, AK Parti Van'ın da aralarında bulunduğu 48 ilin belediye başkan adayı düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Abdulahat Arvas olduğunu açıkladı.

Erdoğan açıkladı: AK Parti'nin Van adayı Arvas oldu

AK Parti'de 17'si büyükşehir 48 ilin adayı belli oldu. Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin yanı sıra Van'ın da aralarında bulunduğu 48 ilin belediye başkan adayı, yapılan toplantıyla açıklandı. ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtımın toplantısında AK Parti'nin önceki dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizi ve ittifakımızı 31 Mart 2024 seçimlerinde belediye başkan adayı olarak temsil edecek isimlerin bir kısmını daha açıklayacağımız toplantıya teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi 7 Ocak'ta İstanbul'da 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızın ismini milletimizle paylaştık. Bugün de büyükşehirlerimizin diğer kalanlarını ve il belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyor kendilerine seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlerimize verecekleri hizmetlerde başarılar diliyorum. Böylece Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan etmiş oluyoruz. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek kimi şehirlere ise genel başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe başkan adaylarımızın tanıtımını kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Erdoğan konuşmasına devamla, “Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarda kazanma yanında muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Bunun için milletimizin her adımında, her anında hep yanında olacak tüm gönlü ve zihni ile kendini şehirlerine adayacak belediye başkanları ile seçimlere hazırlanıyoruz. İnşallah 30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız. Bilindiği gibi seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat'ta seçim kurullarına verilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimizi seçim kampanyamıza teşrif etmektir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra alfabetik sıraya göre illerin belediye başkan adayları tanıtıldı.

AK Parti tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında Van'ın yanı sıra, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak, Yozgat illerinin belediye başkan adayları da açıklandı.

Yerel seçimler için geri sayım sürerken, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerinde de sona gelindi. Bu kapsamda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 48 ilin adayını duyurdu. AK Parti'de Murat Kurum İstanbul'dan Turgut Altınok Ankara'dan, Hamza Dağ İzmir'den aday oldu.

Son günlerde Van kamuoyunda merak edilen Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da belli oldu. Özellikle son günlerde ismi sürekli konuşulan Abdulahat Arvas, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ise Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adaylarını Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan olarak açıklamıştı.

ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van'da AK Parti Milletvekili olarak Meclis'e giren Abdulahat Arvas, Çevre Komisyonu Üyesi görevini sürdürmektedir.

Arvas, 27 Ekim 1969'da Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir.

 Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van'da AK Parti Milletvekili olarak Meclis'e girdi. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2024, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER