Doğan: Kimseye hayal satmıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Ömer Doğan, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim çalışmaları kapsamında açıklamalarda bulundu. Makyaj çalışmalarıyla İpekyolu'nun heba edildiğini belirten Başkan Adayı Doğan, diğer partiler gibi kimseye hayal satmadıklarını vurguladı.

Doğan: Kimseye hayal satmıyoruz

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kervansaray Lokantası'nda verilen iftarda kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Ömer Doğan, seçim çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirterek, İpekyolu ilçesinde ayak basmadık yer bırakmadıklarını söyledi.

İpekyolu'nun sorunlarını çok iyi bildiğini ve seçimi kazanmaları halinde İpekyolu'nu hak ettiği yere getireceklerini söyleyen Başkan Adayı Doğan, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler kapsamında İpekyolu için 14 ana proje oluşturduklarını ve bu projelerinin en başında da kentteki imar sorunu yer aldığını ifade etti.

İpekyolu Belediyesi'ni kazanmaları halinde 18. madde uygulama planlarını hangi şartlarda olursa olsun iptal edeceklerini vurgulayan Doğan, kentin önemli sorunlarından biri olan işsizliği asgari düzeye indirmek için yeni istihdam alanları oluşturarak gençlere ve kadınlara iş imkânı sağlayacaklarını belirtti.

"VAN'DA BU ZAMANA KADAR HAYAL VE UMUT SATMIŞLAR"

Seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirten Doğan, "Ramazan ayında iftar sofrasında kıymetli basın mensuplarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadım. Seçim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçe örgütümüz ile birlikte İpekyolu'nda ayak basmadık yer bırakmıyoruz. Halkımızı ziyaret ederek sorunları ve talepleri dinliyoruz. Van'da bu zamana kadar hayal ve umut satmışlar. Makyaj çalışmalarla İpekyolu'nu heba ettiler. Biz kimseye hayal ve umut satmıyoruz. Yalan konuşmuyoruz. Yapamayacağımız hiçbir işi söylemiyoruz. Van'da geçmişte STK yöneticiliği yaptım. Sanayi sitesinde kurucu üyelik ve yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundum. İpekyolu ilçemizde doğup büyüdüm. İpekyolu'nun sorunlarını çok iyi biliyoruz. Seçimleri kazanmamız halinde çözüm önerilerimizle İpekyolu'nu hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

"ANA PROJEMİZ KENTİN İMARIDIR"

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler kapsamında İpekyolu için 14 ana proje oluşturduklarını söyleyen Doğan, "Allah nasip edip seçimi kazanırsak projelerimizle İpekyolu'muzu şaha kaldıracağız. Çalışmalarımız günübirlik olmayacak. 70-80 yıllık planlar oluşturduk. Ana projemiz kentin imarıdır. İmar planları bir kentin anayasasıdır. Olmazsa olmazıdır. Biz bu kentin imar problemini çözmeden hiçbir şey yapamayız. Başarılı da olamayız. Dolayısıyla kentin imar sorunu çözerek yeni imar planları çizeceğiz. Özellikle 18. madde imar uygulama planlarını halkın gündeminden düşüreceğiz. Bu bizim için mülkiyet hakkının gaspıdır. Vicdani ve insani değildir. İnsanların evine, malına, mülküne el koymak doğru değil. Biz Allah nasip ederse İpekyolu Belediyesi'ni aldığımız zaman 18. madde uygulama planlarını hangi şartlarda olursa olsun iptal edeceğiz. Kentimizin önemli sorunlarından biri olan işsizliği asgari düzeye indirmek için yeni istihdam alanları oluşturarak gençlerimize ve kadınlara iş imkânı sağlayacağız. Anne kart uygulamasını hayata geçirerek, 0-5 yaş arası çocuğu olan tüm annelere çocuk bezi, mama desteği ve ulaşım hizmeti sunacağız" diye konuştu.

"TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ"

Her yıl 50 vatandaşa 50 konut yapıp ücretsiz bir şekilde teslim edeceklerini belirten Doğan, "Bu evleri 60 yaşını doldurmuş, bugüne kadar ev sahibi olamamış, bundan sonra da ev sahibi olamayacak vatandaşlara vereceğiz. Ayrıca ev alamayacak durumda olan vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği sunacağız. İktidar partisi gibi afet konutlarını milletvekillerine, tarikatlara, cemaatlere vermeyeceğiz. İhtiyacı olan vatandaşlarımız ev sahibi yapacağız. Bütçe konusunda sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Tarım ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Bildiğiniz gibi İpekyolu aynı zamanda tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu bir yerdir. Van geçmişte tarım ve hayvancılığın başkentiydi. Biz geçmişte iki katkı TIR'larla İran'a canlı hayvan sevkiyatı yaparken, maalesef geldiğimiz noktada insanlarımız iki kilo ete muhtaç bırakıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri ve Et Balık Kurumlarının önündeki kuyruklar aldı başını gidiyor. İnsanlar sabah saat 4'te sıraya girip bir kilo et alabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Hükümetin yaptığı tek şey yoksullaştır, muhtaç bırak ve yönet anlayışıdır. Biz insanlarımızı iki kilo ete muhtaç etmekten çıkaracağız. Tarım ve hayvancılığa çok büyük önem vereceğiz. Kesinlikle bu bölgede tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması için, Van'ın o eski şaşalı günlerine dönmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"VAN'DA CİDDİ ANLAMDA TRAFİK SORUNU VAR"

Çiftçileri ciddi anlamda destekleyeceklerini vurgulayan Doğan, "Ücretsiz tarım araçları desteği vereceğiz. Van'ımızda ciddi anlamda trafik sorunu var. Bu birazda imar planlarına bağlı, imar planlarını çözemediğiniz yerlerde yeni yollar açamazsınız, yeni bulvarlar açamazsınız, yeni park alanları oluşturamazsınız. Van bu zamana kadar günübirlik politikalarla, makyaj dokunuşlarla yönetilmiş, biz halkımızın susamış olduğu hizmetleri hayata geçirmek için geliyoruz. Kentin trafik sorunun yeni otoparklarla, yeni yollarla, yeni bulvarlarla ve akıllı sinyalizasyon sistemiyle çözüme kavuşturacağız. Milletimize bu anlamda rahat bir nefes aldıracağız. İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan hastane yapımı konusunda gerekli girişimlerde bulunacağız. Kent lokantaları ve aşevi hizmete açacağız. Robotik ve yapay zeka gençlik merkezi kuracağız. Kırsal mahallelerde sulama göleti ve sulama kanalları yapacağız. İpekyolu ilçemizde ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Öğrencilerimiz için eğitim desteğinde bulunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi halkçı belediyeciliktir, sosyal belediyeciliktir" dedi.

"SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİTMELİDİR"

Kayyum atamasını hiçbir zaman desteklemediklerini belirten Doğan, "Van'a ilk kayyum atandığı zaman karşı çıkanlardan biri bendim, halkın oyuyla gelen halkın oyuyla gitmelidir. Kayyum aynı zamanda halk iradesinin gaspıdır. Böyle bir uygulamayı doğru bulmuyoruz. Hiçbir zaman desteklemedik, desteklemeyeceğiz. Kamu hizmeti ile belediye hizmeti aynı değil. Kamuda atamayla görev verilir ama belediyelerde seçimle olur. Kayyumlar belediyeleri yönetecek donanıma sahip değil. Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir. Ben asla rakiplerimden korkmadım. Rakiplerim ne kadar güçlüyse kendimi de o kadar güçlü gördüm. Asla korkmuyorum, kazanacağımıza da inanıyorum. Bu kentin en büyük sorunlarından biri yıllardır iki parti arasında sıkış kalmasıdır. Demokrasilerde bu böyle değildir. Çok renklilik her zaman esastır. Belediyeler hizmet kurumudur. Halkımızda bu anlamda kim çalışacaksa, kim bu memlekete hizmet edecekse onu seçeceğinden kuşkumuz yoktur. Biz vatandaşlarımızla her zaman iç içeyiz. Bugüne kadar olumsuz bir tepki almadık. Her zaman olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz. Güzel tepkilerin sandığa yansıyacağına inanıyorum. Sandıktan başarıyla çıkacağımıza zerre endişemiz yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisidir. Partimiz tüm teşkilatıyla sahada aktif olarak çalışıyor. Seçim gününe kadar kapısını çalmadığımız vatandaş kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER