Yapıcıoğlu: Van'ın yönetimine talibiz

Van'da partililere seslenen Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Van'ın yönetimine talip olduklarını söyleyerek, "Bizler, belediyeleri temel esaslar üzerine bina edeceğiz ve belediye başkanlarımız değişse bile, Van'ımız hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek" diye konuştu. Yapıcoğlu, konuşmasında DEM Parti Eş Genel Başkanı ve CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayını da sert dille eleştirdi.

Yapıcıoğlu: Van'ın yönetimine talibiz

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri kapsamında dün Van'a geldi.

Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kalırken, belediye başkan adayları sahada çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, parti liderleri ise şehirleri tek tek ziyaret ederek, vatandaşlarla buluşuyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumartesi günü ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı ağırlayan Van, dün ise Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu misafir etti.

Hür Dava Partisi Van İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Beşyol Meydanı'nda yapılan miting, Enes Coşar tarafından okunan Kur'an'ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Daha sonra Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz,  İpekyolu Belediye Başkan Adayı Bedri Bor, Tuşba Belediye Başkan Adayı Faruk Tasan, Erciş Belediye Başkan Adayı Musa Demir, Gevaş Belediye Başkan Adayı Ayhan Aydın, Gürpınar Belediye Başkan Adayı Fevzi Doğan, Başkale Belediye Başkan Adayı Abdulvahap Akkaya, Muradiye Belediye Başkan Adayı Kazım Bilici, Çaldıran Belediye Başkan Adayı Erkan Gül, Çatak Belediye Başkan Adayı Muhammed Gültepe, Özalp Belediye Başkan Adayı Seyithan Erçiçek, Saray Belediye Başkan Adayı Kasım Keklik, Bahçesaray Belediye Başkan Adayı İskender Botan ve son olarak İl Başkanı Av. Rasim Sayğın sahneye davet edilerek tanıtıldı.

OĞUZ: "VAN'IMIZ MAALESEF ONLARCA SORUNLA BOĞUŞUYOR"

Belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldıktan sonra söz alan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, HÜDA-PAR olarak Van'ın yönetimine talip olduklarını belirterek, "Mübarek bir ayı idrak ediyoruz. Ramazan Ayı rahmetiyle, bereketiyle kapımızı çaldı. Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul etsin. Gazze'deki kardeşlerimize, Filistin'deki kardeşlerimize rabbim zafer nasip etsin. Rabbim bu mübarek ayda İsrail'le iş birliği içerisinde olanları da kahr-u perişan etsin. Van'ımızı 5 yıl yönetecek olan belediye başkan adaylarımızı seçeceğiz. Bizler de HÜDA-PAR olarak bu güzel şehrimizin yönetimine talibiz. Şehrimiz her yönüyle güzel bir şehir. Van'ımız maalesef onlarca sorunla boğuşuyor. Kentimiz adeta büyük bir köye dönüşmüş durumdadır. Van büyük bir potansiyele sahipken, ciddi sorunlarla boğuşuyor. Van, İran'a en uzun sınıra sahip il konumundadır. Bu sınır emin olun Gaziantep'te, Kayseri'de olmuş olsaydı, ticaret ve sanayi anlamında Van'ımız bugün 2 Gaziantep, 2 Kayseri olmuştu. Ama maalesef ticaret ve sanayi merkezi olması gereken ilimizde gençlerimiz iş bulamıyor. Çalışmak için gurbet ele gidiyor ve inşaatlardan düşerek hayatlarını kaybediyor. Son bir yılda 120 gencimiz maalesef bu şekilde hayatını kaybetti. Yıllardır Van'ımıza belediye başkanları değişiyor ama sorunlar maalesef bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. Demek ki belediye başkanının değişmesi tek başına Van'ımızın sorunlarının çözümüne yetmiyor. Belediyeleri temel esaslar üzerine bina edeceğiz ve belediye başkanlarımız değişse bile, Van'ımız hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek. Hayatın merkezinde insan var. Hükümet, belediye ve yönetimler insanların hizmetinde olmalı. Yönetime talip olanlar iyi bilmelidirler ki, onlar bu milletin hizmetkârı olmak durumundadırlar. Bu millete ağalık yapacaklarsa lütfen o koltuklarda oturmasınlar. Bu millete hizmetkâr olarak o koltuklara otursunlar" dedi.

"BELEDİYE KAYNAKLARI ÇOK DOĞRU KULLANILMALI"

Yönetimde adaleti esas alacaklarını belirten Başkan Adayı Oğuz, "Belediye başkanı seçildiği zaman ayırım yapmaması gerekiyor. Herkese eşit hizmet götürmeli. Bu anlamda kendi belediye başkan adaylarımız seçmek zorundayız. Belediye kaynakları çok doğru kullanılmalı. Belediye bütçesinin dibindeki bütün deliklerin kapanması gerekiyor. Belediyelerin kaynağı olanca proje yapmak daha basittir. Biz inşallah emaneti ehline vereceğiz. Belediye kaynaklarına sahip çıkacağız. Ehil kadrolarla hizmet edeceğiz. 18. Madde uygulamasıyla binlerce insan mağdur edildi. İnsanlar birbirine ortak edildi. İnsanların arsalarına el konuldu. Komşuyu komşuya düşüren husumetlere yol açan 18. Madde mağduriyetini ortadan kaldıracağız, kente huzur getireceğiz. Çevre yolu yıllardır bitirilmedi. Bu sorunların çözümü konusunda yerel istişare meclisleri oluşturacağız. Van'ın önemli sorunlarını istişare ederek çözeceğiz. Van'ımızı hep birlikte yöneteceğiz. İstişare kültürünü ortaya koyacağız" diye konuştu.

Başkan Adayı Oğuz, zaman zaman mitinge katılanlara Kürtçe ve Türkçe seslenerek konuşmasını tamamladı. Mitinge katılanlar zaman zaman 'Huzurlu ve güvenli şehirler için HÜDA-PAR', 'Dürüst belediyecilik, gerçek hizmet için HÜDA-PAR', 'Adil yönetim, kalkınan bir Van için HÜDA-PAR', 'Güçlü bir gelecek için HÜDA-PAR' sloganları attı.

YAPICIOĞLU: "5 AYDAN FAZLADIR GAZZE'YE ÖLÜM YAĞIYOR"

Daha sonra söz alan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise, mitinge katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun. Rahmet iklimindeyiz ve birkaç saat sonra iftar açacağız ama Gazze'de iftar edecek, birkaç lokma ekmeğe muhtaç insanlarımız var. 5 aydan fazladır Gazze'ye ölüm yağıyor. Gazze'ye bomba yağıyor. Gazze'ye ateş yağıyor. Yetmedi bu coğrafyadaki kardeşlerimiz açlıktan ölüyor. İçecek temiz su bulamayan insanlar hastalıktan ölüyor. Doktorlar öldürüldüğü için, hastaneler yıkıldığı için, ilaç bulamadıkları için çok basit hastalıklardan dolayı insanlar can veriyor. Zulüm devam ediyor ve maalesef bizim buradan yaptıklarımız o kardeşlerimiz için yeterli olmadı, olmuyor. Birleşmiş Milletlerin açıklamalarına göre şu anda Gazze'de 1 milyon 100 bin insan felaket derecesinde açlıkla karşı karşıyadır. 2 milyon 200 bin insan, daracık bir bölgeye sıkıştırılmış. Vahşi Siyonist İsrail, orayı insanlığın mezarlığına dönüştürdüler ve orada insanlığı öldürdüler. 2 milyarlık İslam âlemi seyrediyor ve yeterince bir şey yapmıyor. Bugüne kadar yaptıklarımız yeterli olsaydı, soykırım durmuş olurdu. Soykırımın son bulması için kalıcı adımlar atılmalı" dedi.

Vatandaşlar ise zaman zaman Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmasının durmasıyla 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı.

"İSRAİL YAKIN BİR ZAMANDA KAHROLACAK İNŞALLAH"

Yapıcıoğlu, sadece slogan atılmasıyla İsrail'in kahrolmadığını belirterek, "İnşallah rabbim İsrail'in kahredecek kardeşlerimize öyle bir güç, öyle bir kuvvet versin ki, İsrail yakın bir zamanda kahrolsun. İsrail yakın bir zamanda da kahrolacak inşallah. Savaşlarda en fazla insan öldürenler savaşı kazanmıyor. İsrail kendi askerleriyle başarı elde edemedi diye hıncını savunmasız kadınlardan, birkaç günlük bebeklerden alıyor. İnşallah bu onun sonunu yaklaştıracaktır. Hiçbir askeri girişimi hedefine ulaşamadı, bundan sonra da inşallah ulaşamayacak. Orada bir savaş yok, savunmasız insanlar öldürülüyor" diye konuştu.

"MİLLET HÜDA-PAR'I TANIDIKÇA BAĞRINA BASIYOR"

Yaklaşık olarak 10 gün sonra mahalli idareler seçimlerine gidileceğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Biz bir seçime gidiyoruz. Burada da birileri sanki savaşa gidiliyormuş gibi davranılıyor. Birkaç gün önce Van'da birisi zehir kustu. Üye sayıları isimlerinin harf sayılarından fazla olmayan birkaç partinin bir araya gelmesiyle kurdukları bir parti vardı. 10 yıl boyunca kimse onların ismini bile duymadı, sonra geldiler paraşütle bir partinin tepesine eş genel başkan oldular ve birilerinin sırtından, omuzlarından yükseldiler, meclise gönderildiler. Sol ve marjinal örgütlerin oyuyla Kürtleri kullanarak meclise girenler, Van'da sıkıntılı açıklamalar yaptı. Bunlar proje partisidir. Bunlar talimatla hareket eden projelerdir. Bu proje şahsiyetler bugün milletin huzurunu kaçırmaktadırlar. Siyaset insan merkezli olmak zorundadır. Biz de parti olarak siyasetimizin merkeze insanı aldık. Varsın olanlar savaş tantanları çalmaya devam etsinler. Bu millet uyandı. 10 yıl iftira attılar, karalamaya çalıştılar başaramadılar. Millet HÜDA-PAR'ı tanıdıkça bağrına basıyor. Onları işi yakın zamanda bitecek ve onlar paraşütle hiçbir yere inemeyecek. Daha önce onların oyunlarını bozduk ve bozmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Afyon Aday Burcu Köksal'ın 'Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti ve HÜDA-PAR hariç her partiye açık olacak' sözleri de eleştiren Yapıcıoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nı da partilerini hedef almasından dolayı sert bir dile eleştirdi.

"BU YOLA ÖNCE İNSAN, ÖNCE ADALET DİYEREK ÇIKTIK"

Partilerine iftira atıldığını belirten Yapıcıoğlu, "Sizin yalanlarınıza ancak kit akıllılar inanır. Kit akıllılardan da size bir hayır gelmez. Sizin bu yalanlarınız sizin yüzünüze vurulur ve karşınıza çıkar, sonra pişman bir halde yerinizde oturursunuz. Tabi sizde kızaracak yüz de yok. Bu yola önce insan, önce adalet diyerek çıktık. Bu dünyada sahip olduğumuz her şey emanettir. Öte taraftan hepsinin hesabını vereceğiz. Bu vesileyle 31 Mart'ta belediyeleri bu anlayışla liyakatli kişilere teslim etmemiz gerekiyor. İşi ehline teslim etmemiz gerekiyor. Bir beldede bir kişi açlıktan ölürse, herkes sorumludur. Bizim yönettiğimiz belediyelerde hiç kimse açlıktan ölmeyecek ve evsiz olduğu için sokakta kalmayacak. Her insanın temiz suya ulaşmaya hakkı var. Belediyelerimiz döneminde dar gelirlilere ücretsiz su temin edeceğiz. Genç kardeşlerimize yönelik de önemli müjdelerimiz var. Burada ailenin de önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Aile çökerse, bu millet ayakta kalamaz. Ailenin hedefe konulması küresel bir projedir. Oluşturacağımız fonlarla gençlerimizin aile kurmalarını sağlayacağız. Belediyeler kaynaklarını doğru kullanırsa, kaynaklar yeterlidir. İnşallah israfın önüne geçeceğiz. İsrafın ve yolsuzluğun olmadığı bir belediye olması için çalışacağız. Belediyenin tek bir kuruşunu kendi reklamımız için harcamayacağız. Mevcut belediye başkanları kentteki billboardların yarısına kendi resimlerini asmışlar. Bir beledi başkanı kendi reklamını belediyenin parasıyla yapamaz. Yapacaksan kendi paranla yapacaksın" dedi.

"KİMSEYE KAZANDIRMAK VEYA KAYBETTİRMEK DERDİNDE DEĞİLİZ"

HÜDA-PAR'ın seçimlere 2-3 gün kala seçimlerden çekileceği iddialarını da yalanlayan Genel Başkan Yapıcıoğlu, "Hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek derdinde değiliz. Ülkemize, milletimize ve partimize kazandırmak için bu yola çıktık" diye konuştu.

31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde HÜDA-PAR adaylarına destek isteyen Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından yapılan dua ile miting son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER