Geleceğin yazılımcıları Van’da yetişiyor

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından Van’da yazılıma meraklı gençlerin Van YYÜ bünyesindeki akademisyenlerin ve alanında uzmanların vereceği eğitimlerle yetiştirileceği Yazılım Van Projesinin 2. Dönem çalışmaları başladı.

Geleceğin yazılımcıları Van’da yetişiyor

Teknoloji ile yazılımları bir arada kullanmayı öğrenerek Van’dan ‘geleceğin teknoloji dünyasında biz de varız’ diyebilmek için akademisyenlerimizin vereceği Mobil Yazılım, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Ağ ve Sistem Yönetimi alanlarında 8 aylık bir eğitimin ardından 40 geleceğin yazılımcısı İnnovan Girişimcilik Merkezi’nde yetiştirilecek.

Bu kapsamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Yazılım Van 2. Dönem Proje açılışına katılarak eğitimlere başlayacak 40 geleceğin yazılımcısını İnnovan Girişimcilik Merkezi’nde ziyaret etti. Eğitim verilen sınıfları gezerek gençlerle sohbet eden Vali Ozan Balcı, bilişimin geleceğin önemli bir alanı olduğunu belirterek Yazılım Van Projesinin gençler için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Yazılım Van Projesi kapsamında Vali Ozan Balcı ve Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, BBAUM Müdürü Dr. Öğr. Ü.  Emre Biçek, İnnovan Girişimcilik Merkez Müdürü Dr. Öğr. Ü. Erol Kına’dan konu hakkında bilgi aldı. Proje için yapılacak çalışmalarla ilgili Girişimcilik Merkezi’nde gerekli toplantılara katılan Rektör Şevli, Yazılım Van Projesine desteklerinden dolayı Vali Ozan Balcı’ya plaket takdim etti.

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin şehrimizi ve ülkemizi daha ileriye götürmek, topluma öncülük etmek bilinciyle “Geleceğe İnsan Yetiştirmek” adına yapılabilecek her proje ve çalışmaya dâhil olduğunu ifade etti.

Bu tür projelerin Van’ın ve ülkenin geleceğine yapılan kayda değer yatırımlar olduğunu vurgulayan Rektör Şevli, “2023 yılında 40 yazılımcının mezun olduğu projenin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Bu yıl projede yazılım eğitimlerine ek olarak girişimcilik eğitimleri de alanında uzman isimler tarafından verilecek. Van’ın gençlerinin ufuklarını genişletilerek her birinin farklı bir yazılım konusunda tecrübe edinmesiyle teknoloji alanında nitelikli birer yazılımcı olarak onları istihdam edebileceğiz” dedi.

Yazılım Van 2. Etap Proje açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, DAKA Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Çakay, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Van YYÜ BBAUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emre Biçek ile İnnovan Girişimcilik Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol Kına ve gençler katıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER