Çatak'ta doğalgaz sevinci…

Geçtiğimiz günlerde Van'ı ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın ilçeye doğalgaz getirecekleri müjdesi, Çataklıları sevindirdi.

Çatak'ta doğalgaz sevinci…

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Van'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgazın AK Parti iktidarında şehre geldiğini ve hızlı bir şekilde doğalgazı yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etmişti.

Bakan Bayraktar, henüz doğalgazın ulaşmadığı Saray, Başkale, Çatak, Özalp ve Bahçesaray ilçelerine en kısa sürede doğalgazı götürmeyi hedeflediklerini ve taşımayla geçici bir süre vatandaşlara doğalgazı götüreceklerini müjdelemişti.

Bakan Bayraktar'ın bu müjdesi Çataklıları sevince boğdu. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, "Vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Yoğun girişimlerimiz sonucunda Valimiz ve Milletvekillerimizin desteğiyle bizim için Hayal olan doğalgazı Allah'ın izniyle gerçekleştirmiş olacağız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan Bayraktar ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 21. yüzyılın nimetlerin başında olan Doğalgazdan ilçemizde faydalanmış olacak. Doğalgaz geldiği zaman Kömür nedeniyle yaşanan hava kirliliği son bulacak ormanlarımızdan ağaçlar kesilmeyecek Doğa Harikası Çatak saklı cennet olarak kalmaya devam edecek. Bu zamana kadar yaptığımız tüm çalışma ve projelerde her zaman yanımızda olan valimiz ve Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER