Vanspor'lu Barış ve Aras yeni takımlarında…

2023-2024 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Vanspor ile sözleşmesi sona veren başarılı orta saha oyuncusu Barış Sağır, Karşıyaka Spor Kulübü ile anlaşırken, sol bek oyuncusu Aras Aydın ise Uşakspor ile anlaştı.

Vanspor'lu Barış ve Aras yeni takımlarında…

Vanspor ile sözleşmesi sona eren ve sözleşmesi feshedilen futbolcular başka takımlara transfer olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Vanspor'dan ayrılan Uğur Can 1461 Trabzon FK'yla, Haydar Yılmaz Karşıyaka Spor Kulübü'yle, Uğur Adem Gezer Amed Spor Kulübü'yle, Sabit Hakan Yılmaz Karaköprü Belediyespor'la Erkul Küçük Arnavutköy Belediyespor'la, Umut Sözen Nevşehir Belediyespor'la, Miraç Acer Etimesgut Belediyespor'la, Ömer Faruk Gümüş Karaman Futbol Kulübü ile anlaşırken, Barış Sağır, Karşıyaka Spor Kulübü ile Aras Aydın ise Uşakspor ile anlaştı.

Yeni sezon öncesi ilk olarak Teknik Direktör Mustafa Sarıgül'le anlaşan Vanspor, iç transferde ise Hasan Bilal, Muhammed Ali Doğan, Furkan Saki, Onurcan Güler, Oğuzhan Eskiköy, Yusuf Şengüler ve Şerif Doğan ile yola devam kararı almıştı.

Dış transferde ise eski futbolcusu Medeni Bingöl, Yeni Malatyaspor'dan Burak Kavlak, Karacabey Belediyespor'dan Bekir Can Kara, Amedspor'dan Kerem Çağatay, Armoni Alanya Kestel Spor'dan Ahmet Ülük, Erokspor'dan Bekir Demircan, Etimesgut Belediyespor'dan Abdulcebrail Akbulut, İstanbulspor'dan Erdem Seçgin, Serik Belediyespor'dan Harun Kavaklıdere, Şanlıurfaspor'dan Alpay Koçaklı, Karacabey Belediyespor'dan Ahmet Eren, Nazilli Belediyespor Bertuğ Bayar, Gençlerbirliği Spor Kulübü'nden kaleci Nurullah Aslan, Karagümrük Spor Kulübü'nden Berke Demircan, Eyüpspor'dan stoper Ahmet Özkaya'yı kadrosuna katan Vanspor, son olarak Çorum FK'dan stoper Emre Öztürk'ü renklerine bağlamıştı.

Geçtiğimiz sezon Vanspor'da forma giyen ve başarılı bir grafik ortaya koyan Barış Sağır, İzmir ekibi Karşıyaka Spor Kulübü'ne imza atarken, Aras Aydın ise Uşakspor ile anlaştı.

Geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 37 resmi maça çıkan Barış Sağır, 2 gol, 1 asist katkısında bulundu. 3 bin 323 dakika sahada kalan Barış Sağır, bu periyotta 6 sarı kart gördü.

Aras Aydın ise, geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 5 maçta görev alırken, 94 dakika sahada kaldı.

Barış Sağır'ın transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Karşıyaka Spor Kulübü, "Hoş geldin Barış Sağır! 1994 doğumlu orta saha oyuncusu Barış Sağır ile 1 yıllık sözleşme imzaladık. Barış'a hoş geldin diyoruz ve takımımızla birlikte başarılı bir sezon geçirmesini diliyoruz. Daha önce Vanspor ve Diyarbekirspor ile 3. Lig şampiyonluğu yaşayan, Antalya Kemerspor, Anagold 24 Erzincanspor ve Sivas Belediyespor'da da forma giyen Barış, geçtiğimiz sezon 2. Lig'de Vanspor ile 37 maçta forma giymişti" ifadelerine yer verdi.

Uşakspor ise Aras Aydın'ın transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Uşakspor, Bitexen Vanspor FK'dan 2000 doğumlu Aras Aydın ile sözleşme imzaladı. Daha önce Vanspor'da ve Kayserispor'da ter döken sol ayaklı defans oyuncumuz Aras'a yeni sezonda başarılar diliyoruz" denildi.

BARIŞ SAĞIR KİMDİR?

Barış Sağır 1994 yılında Bayburt'ta dünyaya geldi. Futbola Antalyaspor Altyapısı'nda başlayan Barış Sağır, daha sonra Ankaraspor ve Konyaspor Altyapılarında forma giydi.

Kemerspor 2003, 24 Erzincanspor, Van Büyükşehir Belediyespor, Diyarbekirspor, Sivas Belediyespor ve Vanspor formalarını giydi.

Kariyerinde 213 resmi maçta forma giyen Barış Sağır, 8 gol, 4 asist katkısında bulunurken, 16 bin 404 dakika sahada kalmayı başardı.

Bu maçlarda 30 sarı kart gören Barış, 2 maçta ise kırmızı kart gördü.

ARAS AYDIN KİMDİR?

2000 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen Aras Aydın ise, futbola Vanspor Altyapısı'nda başladı. Kayserispor U19, Vanspor FK Altyapısı ve Vanspor FK'da forma giyen Aras Aydın, kariyerinde 12 resmi maçta forma giydi.

Bu süreçte 646 dakika sahada kalan 23 yaşındaki genç sol bek, skor katkısında bulunamadı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER