Büyükşehir’den kırsalda karla mücadele mesaisi

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışı sonrası mahalle yollarında karla mücadele çalışması yaptı. Kent genelinde yaklaşık 600 personel ve 370 iş makinası ile yürütülen çalışmalar 7/24 saat esasına göre devam ediyor.

Büyükşehir’den kırsalda karla mücadele mesaisi

Kent genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı karla mücadele ekipleri, kırsalda ulaşıma kapanan mahalle yollarını açmak için yoğun mesai harcıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece saatlerinde başlayıp gün içinde aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Saray ilçesine bağlı Şekersu, Çaybağı, Karahisar, Turan, Nazarova, Kekikdüzü ve Yeşilalıç mahalle yolları yapılan çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.

Gece boyunca kapanan yolları ulaşıma açmak için çalıştıklarını dile getiren iş makinesi operatörü Abidin Arpaslan, “Dün geceden bu yana ekip arkadaşlarımızla birlikte karla mücadele çalışması yapıyoruz. Saray ilçesine bağlı bütün mahalle ve mezraların yollarını açtık. Vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapıyoruz” Dedi.

Öte yandan yapılan çalışmalarla kapalı olan 138 yerleşim yerinden 134’ünün yolu yeniden ulaşıma açıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER