Bozkurt: Vanspor bir üst ligi hak ediyor

Yeni Mersin İdmanyurdu maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Ümit Bozkurt, Vanspor'un bir üst ligi hak ettiğini belirterek, çok değerli 3 puan aldıklarını söyledi. Bozkurt, hem plan olarak, hem fiziksel olarak, hem de takım olarak oyunlarını geliştirerek yollarına devam ettiklerini vurguladı.

Bozkurt: Vanspor bir üst ligi hak ediyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu Harun Kavaklıdere, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün ayağından bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti.

Önceki haftayı BAY geçen ve Vanspor, hafta sonu sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup ederek hanesine önemli 3 puan daha yazdırdı.

3-0'lık Yeni Mersin İdmanyurdu'nu maçı galibiyetinin ardından değerlendirmelerde bulunan Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, Vanspor'u bir üst lige çıkarmak için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini vurguladı.

Takım olarak özellikle maddi anlamda çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve bu maddi sıkıntılardan kaynak takımı maça motive etmekte zorluklar yaşadıklarını belirten Bozkurt, futbolcuların artık bundan sonraki maçlara mental olarak hazır çıkmaları gerektiğini ifade etti.

"GALİBİYETİ TÜM VAN HALKINA ARMAĞAN EDİYORUZ"

Galibiyeti Van halkına armağan ettiklerini söyleyen Bozkurt, "Öncelikle bu galibiyeti tüm Van halkına armağan ediyoruz. Bu Ramazan ayında Van halkı stadı doldurdu ve bize çok büyük destek verdi. Rakibe de deplasmanı yaşattı. Maça bu avantajla başladık ve maça çok istekli başladık. Oyuncularımızla birlikte bu maçın değerini biliyorduk. Oyunun içerisinde hem plan olarak, hem fiziksel olarak, hem de takım olarak oyunumuzu geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. Emre Oymak geçtiğimiz hafta bir sakatlık yaşadık. Ona da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Galibiyeti tüm Van halkına armağan ederken, taraftarımızı, futbolcu kardeşlerimi, yönetimimizi ve herkesi tebrik ediyorum" dedi.

"VANSPOR BİR ÜST LİGİ HAK EDİYOR"

Ülke genelinde alt liglerde ciddi ekonomik sıkıntıların olduğunu belirten Bozkurt, "Ama bu ekonomik sıkıntının Van'da olmaması gerekiyor. Buradaki ekonomik sıkıntı beni gerçekten çok üzüyor. Bu hafta takımı buraya hazırlamak için bir cephede daha savaştım. Bu beni çok yordu. Maçlar teknik ve taktik planlarıyla kazanılır. Aynı zamanda mental olarak da kazanılır. Mental olarak takımımız bu anlamda sıkıntılar yaşaması, takımın sahipsiz kalması bizi üzüyor. Buna rağmen maça hakikaten çok ciddi hazırlandık. Arkadaşları bu ortamda maça hazırlamak kolay değildi. Onlarda yüreklerini ortaya koydular ve güzel bir galibiyet aldılar. Zahir Kandaşoğlu da maç öncesi futbolcularımızın yanına gelerek güç verdi. Bu da takıma katkı sağladı. Bu sorunu çözmek benim işim değil ama ben de burada zorlanıyorum. Vanspor bugün bir üst ligi hep birlikte hak ediyor. Burada taraftar, yönetim, kent, futbolcu, teknik heyetin birinin desteği eksik olursa olmaz. Şu an bir yerimiz eksik ama bugün sağolsun Zahir Beyin maç öncesi takımla konuşması futbolculara moral verdi. Bu takım nasip olursa üst lige çıkar. Ama desteksiz çok zor" diye konuştu.

"VANSPOR İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ"

Vanspor'a çok değer verdiğini vurgulayan Bozkurt, "İlk maçta deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu'na 3-0 mağlup olmamız, bizi bu maça biraz daha kamçıladı. Bu maça da böyle hazırlandık. O da bizim için motive kaynağıydı. Bir taraftarda taraftarımızın, takımımızın ve yönetimimizin birlik olması çok güzel bir olay. Bu kadar insan Van'da başka nasıl bir araya gelebilir? Bu yüzden ben Vanspor'a çok değer veriyorum. Vanspor için gecemizi gündüzümüze katıp, bu sahnenin yaşanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hep birlikte Van halkının yüzünü güldürmek için elimizden gelen bütün mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER