Vanspor yoluna kayıpsız devam ediyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 62 puanla ikinci sırada yer alan Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup ederek, önemli 3 puanı daha hanesine yazdırdı. Ligin ilk devresinde deplasmanda karşılaştığı rakibine aynı skorla mağlup olan Van temsilcisi, sahasında rövanşı aynı skorla almayı başardı.

Vanspor yoluna kayıpsız devam ediyor

Vanspor'un grubunda son 7 haftaya girilirken, maçlar da kıyasıya mücadelelere sahne olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Pazar günü sahasında ligin güçlü takımlarından Yeni Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Kırmızı- Siyahlı takım, 3 puanı 3 golle almayı başardı.

Geçtiğimiz haftayı BAY geçen ve lider Esenler Erokspor başta olmak üzere 1461 Trabzon FK ve Ankaraspor gibi rakiplerinin puan kaybettiği haftada, önemli bir avantaj elde eden Vanspor, Yeni Mersin İdmanyurdu karşısında aldığı galibiyetle bu fırsatı taçlandırdı.

İkinci devrede oynadığı 11 maçta, 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 28 puan toplayan Vanspor, istikrarlı gidişatını sürdürüyor. Son olarak aldığı Diyarbekirspor galibiyetiyle birlikte ligdeki 18'nci galibiyetini alan Vanspor, evinde konuk ettiği Mersin temsilcisini 3-0 mağlup ederek, galibiyet sayısı 19'a çıkardı.

62 puanla ikinci sırada yer alan ve ligde oynadığı 29 maçta 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 48 gole karşılık kalesinde 29 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Son olarak önceki hafta deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün kaydettiği gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, bu kapsamda ligin 31. Haftasında sahasında karşılaştığı Yeni Mersin İdmanyurdu'nu mağlup ederek, çıkışını sürdürdü.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

Gruptaki diğer maçlarda 67 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor'u 3-0 mağlup ederken, 60 puanla üçüncü sırada bulunan Bucaspor 1928 ise deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'u 2-1'le geçti.

Sahasında konuk ettiği Altınordu'yu 2-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK 55 puanla dördüncü sıraya yükselirken, Van'dan eli boş dönen Yeni Mersin İdmanyurdu, 54 puanla beşinci sıraya geriledi.

Deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'ne 1-0 mağlup olan Ankaraspor, 50 puanla altıncı sırada yer alırken, konuk olduğu Kırklarelispor ile 0-0 berabere kalan Ankara Demirspor ise 43 puanla yedinci sırada yer aldı.

Konuk olduğu Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup eden Karacabey Belediyespor, 42 puanla sekizinci sıraya yükselirken, deplasmanda karşılaştığı Zonguldak Kömürspor'a 1-0 mağlup olan Beyoğlu Yeni Çarşı ise 40 puan +4 averajla dokuzuncu sıraya geriledi.

Diyarbekirspor 40 puan +3 averajla onuncu sıraya gerilerken, sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 1-0 mağlup eden Afyonspor Kulübü, 34 puan -10 on birinci sıraya yükseldi.

Kırklarelispor 34 puan -12 averajla on ikinci sıraya gerilerken, Nazilli Belediyespor ise 34 puan -34 averajla on üçüncü sıraya geriledi.

Altınordu 31 puan +2 averajla on dördüncü sırada yer alırken, Serik Belediyespor ise 31 puan -10 averajla on beşinci sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı galibiyetle kapatan Zonguldak Kömürspor, 25 puanla on altıncı sıradaki yerini korurken, sahasında karşılaştığı Bursaspor'a 2-1 mağlup olan Kırşehir Futbol Spor Kulübü 21 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Bursaspor 20 puanla on sekizinci sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 14 puanla son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER