5. Van Denizi Bisiklet Festivali yarın başlıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Van Denizi Bisiklet Festivali'nin bu yıl beşincisi düzenleniyor. Yarın başlayacak olan 5. Van Denizi Bisiklet Festivali, 11 Ağustos'a kadar devam edecek.

5. Van Denizi Bisiklet Festivali yarın başlıyor

Van Gölü Havzasının değerlerinin ön plana çıkartılması, gölün kirlenmesine dur diyebilmek ve Van Gölü'nün dünyaya tanıtımına katkı sunmak için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 5. Van Denizi Bisiklet Festivali, yarın başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Van Gölü Aktivistleri Derneği koordinesinde İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gevaş, Bitlis, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye belediyelerinin katkılarıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van YYÜ, Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis Nemrut Jeopark işbirliğiyle 8 gün sürecek olan festivalle katılımcılar Van Gölü'nün etrafını pedallayacak.

Her gün Van Gölü'nün ayrı bir noktasında gerçekleştirilecek olan festival, yarın Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı'nda yapılacak olan çadırlı kampla start alacak. Sağlık şartları elverişli olan herkesin bisikletiyle katılabileceği festivalde sırasıyla Edremit, Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Bitlis, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye, Tuşba ilçeleri gezilecek.

430 kilometrelik yol ağında bisikletli gruplara sağlık, güvenlik ve teknik anlamda destek verilecek. Geçiş güzergâhlarında kamp alanları oluşturulurken, festival boyunca da katılımcılara yöresel lezzetlerden ve içeceklerden ikram edilecek.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek festivale geçen yıl yurt dışı ve yurt içinden 250'ye yakın bisikletli katılmıştı. Bu yıl da festivalin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2023, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER