Sahil yolunda çalışmalar devam ediyor

Kent trafiğini rahatlatmak için yeni yollar, alternatif güzergâhlar ve caddeler inşa eden Van Büyükşehir Belediyesi kentin 50 yıllık sahil yolu hayalini gerçekleştirmek için çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Sonbaharda hizmete sunulması beklenen sahil yolunda incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sahil yolunda çalışmalar devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesindeki Yaşar Kemal Parkı ile Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli arasındaki sahil yolunda çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Kent trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak olan ve 30 metre genişliğindeki sahil yolunda çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. 

İskele- Fidanlık, Fidanlık-Havalimanı olmak üzere 2 etap şeklinde hayata geçirilen Sahil Yolu Projesi, adeta kentin kaderini değiştirecek ve İpekyolu'na alternatif bir yol olacak. Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturmayı hedefleyen Sahil Yolu Projesi kapsamında 16 kilometrelik araç yolu, koşu ve yürüyüş yolları ile aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Ayrıca Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu Caddesi'yle birleşecek olan Sahil Yolu, İskele'den sonra Erciş yoluna da çıkarılacak.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Vanlıları Van Gölü ile buluşturacak ve bitme aşamasına gelen sahil yolunda sık sık incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Vali Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Van'ın 50 yıllık hayali olan sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Balcı, kısa süre sonra tamamlanması planlanan, Vanlıyı Van Gölü ile buluşturacak sahil yolunda devam elektrik ve altyapı çalışmalarını inceleyip, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel'den bilgi alarak çalışanlara kolaylıklar diledi.

Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hareket eden Van Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda proje alanı içerisinde kalan sazlık ve doğal yaşam alanlarını da koruyor. Sahil şeridinde adeta zamanla yarışan ekipler, bir yandan alana çakılan direkler üzerine yapılan 3 bin 500 metrelik ahşap yürüyüş yolunda çalışma yürütürken bir yandan da seyir terasları ve dinlenme alanlarını inşa ediyor.

Vatandaşları Van Gölü'nün eşsiz doğası ile buluşturacak olan sahil yolu ve rekreasyon projesi kapsamında, 30 metre genişliğinde yol, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, mescit ve tuvaletler bulunuyor. Rekreasyon çalışmalarının yanı sıra Sahil Yolu'nda da kaldırım, aydınlatma ve sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yıl sonuna kadar halkın hizmetine açılması planlanan devasa park içinde bulunan sazlık ve doğal yaşam alanlar korunurken, sahil yolundaki çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor.

Van Valisi Ozan Balcı, Vanlıyı, Van Gölü ile buluşturacak 16 kilometrelik yolu ve bin 100 dönüm rekreasyon alanı ile Van Gölü'nün gerdanlığı sahil yolunu kısa sürede bitirip halkın hizmetine sunacaklarını vurguladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2023, 12:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Teşekkürler Saygıdeğer Valimiz
Teşekkürler Saygıdeğer Valimiz - 10 ay Önce

Sayın Valimiz her gün ayrı bir hizmeti denetliyor. Ne olur müdürler, amirler, personeller de bir o kadar titiz ve hassas olsun. Şehrin birçok noktasında VBB'nin ve diğer belediyelerimizin yaptığı her proje, her çalışma, her hizmet ağır ilerlemesin, hızlı, sağlam ve estetik şekilde ilerlesin. Zamanı verimli ve dolu dolu kullanalım. Birimler ve sorumlular, ekipler ve çalışanlar elini çabuk tutsun. Gö temizliği yapan vinç ve kamyonlar da aralıksız çalışsın. Uzun süreler ara verip boş durmasın. Daha hızlı ilerlesin her şey. Parklar, yollar, sahil yolu, tesisler, binalar ve bütün diğer hizmetlerde sayın valimizin incelemelerine kalmadan hızlı olmak lazım. Bu arada sayın valimiz çok değerli, çok ilgili, çok çalışkan bir yönetici. Her işe koşan ve bütün gününü gerçekten dolu dolu geçiren nitelikli ve saygıdeğer bir devlet adamı.

SIRADAKİ HABER