Tuşba Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü yol yapım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından mahallelerin ihtiyaçları ve yurttaşların talepleri doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Akköprü Mahallesi’nde dört okulun ulaşım güzergâhında bulunan yol asfaltlandı.
Yıllardır sorun oluşturan güzergâhta özellikle yağışlı havalarda öğrenciler zor anlar yaşıyordu. Yol üzerinde biriken su ve çamur nedeniyle çocukların okullarına ulaşmakta güçlük çektiği, bazı noktalardan geçebilmek için duvarlara tutunmak zorunda kaldığı belirtildi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin yaşadığı bu güçlüğün giderilmesi hedeflendi.

Eşbaşkanlar okul yolunda inceleme yaptı
Asfaltlama çalışmalarının ardından DEM Parti Tuşba İlçe Eşbaşkanı Hacer Orhan, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Ümit Keser ve belediye meclis üyeleri, yenilenen okul yolunda incelemelerde bulundu. Heyet, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmeleri dinledi.
Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Ümit Keser, yolun mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda açıldığını ve tamamlandığını belirterek, Akköprü halkına teşekkür etti. Keser, belediyenin imkânları ölçüsünde yurttaşların ihtiyaçlarına çözüm üretmek için çalıştığını ifade etti.
Okul yolundaki sorunun giderilmesinin kendileri açısından da önemli olduğunu vurgulayan Keser, çocukların yaşadığı zorlukların ortadan kaldırılması için emek veren ekiplere teşekkür etti. Kış mevsimi gelmeden ilçedeki ulaşım sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Muhtardan yıllardır süren sorun açıklaması
Akköprü Mahalle Muhtarı Ali Gençer de yol probleminin yeni olmadığını, uzun yıllardır mahallede yaşayanların gündeminde bulunduğunu söyledi. Güzergâh üzerinde yaklaşık dört okulun yer aldığını belirten Gençer, özellikle öğrencilerin yağışlı havalarda ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.
Çocukların suyla kaplanan yoldan geçemediğini ve ilerleyebilmek için duvarlara tutunmak zorunda kaldığını aktaran Gençer, asfalt çalışmasının mahalle açısından önemli bir hizmet olduğunu ifade etti. Gençer, çalışmanın tamamlanmasında emeği bulunan belediye eşbaşkanlarına, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine ve işçilere teşekkür etti.
Yolun yenilenmesi mahalle sakinleri tarafından da olumlu karşılandı. Daha önce güzergâhtan su ve çamur içinde geçmek zorunda kaldıklarını belirten yurttaşlar, yaşadıkları sorunu çeşitli yollarla yetkililere iletmeye çalıştıklarını söyledi.
Çalışmanın tamamlanmasıyla öğrencilerin okullarına daha rahat ulaşabileceğini ifade eden mahalle sakinleri, yolun yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.



