Tuşba Belediyesi, mahallelerde düzenlediği çocuk etkinliklerini Beyüzümü Mahallesi’nde sürdürdü. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İpekyolu Belediyesi’nin katkı sunduğu etkinlik, çocukların neşeli anlarına sahne oldu.

45728Db0 311F 4C2D B6E0 45B946C5Ecbf

Program kapsamında çocuklara ücretsiz Kürtçe etkinlik kitapları dağıtılırken, yüz boyama aktiviteleri, eğlenceli oyunlar, müzik dinletileri ve çeşitli ikramlar şenliğe renk kattı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklar hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı buldu.

Eşbaşkan Akkoş: “Çocukların mutluluğu bizim için en değerli şey”

Etkinlikte konuşan Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş, çocukların yüzündeki tebessümün en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çocukların mutlu olduğu, kendilerini değerli hissettiği her etkinlik bizim için çok kıymetli. Onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak, geleceğe daha güçlü adımlarla hazırlanmalarını sağlamak en önemli önceliklerimizden biridir. Bu tür etkinliklerimizi mahallelerimizde sürdüreceğiz.”

Çocuklar kitaplarla buluştu

Etkinliğe katılan aileler, belediyenin düzenlediği programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek çocuklarının hem eğlenceli vakit geçirdiğini hem de sosyal açıdan geliştiğini ifade etti.

Van’da çatışmalarda yaşamını yitiren PKK üyeleri için taziye kuruldu
Van’da çatışmalarda yaşamını yitiren PKK üyeleri için taziye kuruldu
İçeriği Görüntüle

Çocuklar ise özellikle dağıtılan Kürtçe kitaplardan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, bu tür şenliklerin devam etmesini istediklerini belirtti.

Muhabir: Murat Barın